Overwegingen bij COM(2013)696 - Financiële bijdragen van de lidstaten aan het Europees Ontwikkelingsfonds (derde tranche 2013)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) Op 19 november 2012 heeft de Raad op voorstel van de Commissie besloten het aandeel van de Commissie van het jaarlijkse bedrag van de bijdragen van de lidstaten aan het EOF voor 2013 vast te stellen op 3,1 miljard euro en het aandeel van de EIB op 250 miljoen euro.

(2) Op 1 juli 2013 heeft de Raad op voorstel van de Commissie een wijziging van dit besluit aangenomen en het aandeel van de Commissie van het jaarlijkse bedrag van de bijdragen van de lidstaten aan het EOF voor 2013 vast te stellen op 2,950 miljard euro en het aandeel van de EIB op 250 miljoen euro.

(3) Overeenkomstig artikel 58, lid 2, van het financieel reglement van het tiende EOF moeten bij de verzoeken om bijdragen eerst in chronologische volgorde de bedragen voor vorige EOF’s worden opgebruikt. Daarom moet een verzoek om bijdragen in het kader van het negende EOF worden gedaan voor de EIB.

(4) De Raad moet uiterlijk 21 kalenderdagen nadat de Commissie haar voorstel heeft ingediend, een besluit nemen en de lidstaten moeten de derde tranche van de bijdrage betalen uiterlijk 21 kalenderdagen nadat het besluit van de Raad hun ter kennis is gebracht.