Overwegingen bij COM(2014)480 - Ondertekening en voorlopige toepassing van het toetredingsprotocol tot de partnerschapsovereenkomst met Indonesië in verband met de toetreding van Kroatië tot de EU

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) Overeenkomstig artikel 6, lid 2, van de Akte betreffende de voorwaarden voor de toetreding van de Republiek Kroatië dient de toetreding van de Republiek Kroatië tot de kaderovereenkomst inzake een breed partnerschap en samenwerking tussen de Europese Gemeenschap en haar lidstaten, enerzijds, en de Republiek Indonesië, anderzijds[2] (hierna 'de overeenkomst' genoemd), te worden geregeld door de sluiting van een protocol bij de kaderovereenkomst. Overeenkomstig artikel 6, lid 2, van de Akte van toetreding moet een vereenvoudigde procedure voor de toetreding worden toegepast, waarbij een protocol wordt gesloten door de Raad, handelend met eenparigheid van stemmen namens de lidstaten, en het betrokken derde land.

(2) Op 14 september 2012 heeft de Raad de Commissie gemachtigd onderhandelingen te openen met de betrokken derde landen[3]. De onderhandelingen met Indonesië zijn met succes afgerond met de parafering van het protocol.

(3) Artikel 4, lid 3, van het protocol voorziet in zijn voorlopige toepassing vanaf de datum van ondertekening.

(4) Het protocol moet worden ondertekend en op voorlopige basis worden toegepast, onder voorbehoud van de sluiting ervan op een later tijdstip.