Overwegingen bij COM(2015)420 - Standpunt EU in de Gemengde Commissie EU-EVA "Gemeenschappelijk douanevervoer" mbt wijziging van de overeenkomst inzake douanevervoer

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) Artikel 15 bis van de overeenkomst tussen de Europese Economische Gemeenschap, de Republiek Oostenrijk, de Republiek Finland, de Republiek IJsland, het Koninkrijk Noorwegen, het Koninkrijk Zweden en de Zwitserse Bondsstaat betreffende een gemeenschappelijke regeling inzake douanevervoer 1 (hierna 'de overeenkomst' genoemd) voorziet erin dat derde landen partij bij de overeenkomst kunnen worden op grond van een besluit van de bij de overeenkomst opgerichte Gemengde Commissie om het land uit te nodigen.

(2) Artikel 15 van de overeenkomst machtigt de Gemengde Commissie EU-EVA om bij besluit wijzigingen in de overeenkomst en de aanhangsels ervan voor te stellen en vast te stellen.

(3) De Republiek Servië heeft een officieel verzoek ingediend om toe te treden tot de gemeenschappelijke regeling voor douanevervoer.

(4) De Republiek Servië voldoet aan de essentiële juridische, structurele en automatiseringsvoorwaarden om tot de overeenkomst toe te treden en kan na de formele toetredingsprocedure toetreden tot de overeenkomst.

(5) De uitbreiding van de gemeenschappelijke regeling voor douanevervoer vereist wijzigingen in de overeenkomst in de vorm van Servischtalige vermeldingen en de nodige aanpassingen in akten van borgtocht.

(6) De voorgestelde wijzigingen werden voorgesteld en besproken in de werkgroep EU-EVA 'Gemeenschappelijk douanevervoer' en 'Vereenvoudiging van de formaliteiten in het goederenverkeer' en de tekst werd voorlopig goedgekeurd.

(7) Het standpunt van de Unie over de voorgestelde wijziging moet derhalve worden gebaseerd op het aangehechte ontwerpbesluit.