Overwegingen bij COM(2017)190 - Goedkeuring van de sluiting, door de Commissie namens Euratom, van het protocol bij de partnerschapsovereenkomst met Oezbekistan in verband met de toetreding van Kroatië

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
1) Overeenkomstig artikel 6, lid 2, van de Akte van toetreding van de Republiek Kroatië dient de toetreding van de Republiek Kroatië tot de Partnerschaps- en samenwerkingsovereenkomst waarbij een partnerschap tot stand wordt gebracht tussen de Europese Gemeenschappen en hun lidstaten, enerzijds, en de Republiek Oezbekistan, anderzijds (hierna 'de overeenkomst' genoemd) 2 , te worden geregeld door de sluiting van een protocol bij de overeenkomst.

2) Op 14 september 2012 heeft de Raad de Commissie gemachtigd onderhandelingen te openen met de betrokken derde landen 3 . De onderhandelingen met de Republiek Oezbekistan zijn succesvol afgesloten met de uitwisseling van notes verbales.

3) De sluiting van het protocol door de Commissie dient te worden goedgekeurd met betrekking tot de aangelegenheden die tot de bevoegdheid van de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie behoren.

4) De ondertekening en de sluiting van het protocol zijn onderworpen aan een afzonderlijke procedure met betrekking tot de aangelegenheden die tot de bevoegdheid van de Unie en haar lidstaten behoren,