Overwegingen bij COM(2017)641 - Standpunt EU in het bij de Overeenkomst met Zwitserland inzake de handel in landbouwproducten opgerichte Gemengd Veterinair Comité over wijziging van bijlage 11, aanhangsel 6

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) De Overeenkomst tussen de Europese Gemeenschap en de Zwitserse Bondsstaat inzake de handel in landbouwproducten 2 (hierna 'de landbouwovereenkomst' genoemd) is op 1 juni 2002 in werking getreden.

(2) Overeenkomstig bijlage 11, artikel 19, lid 1, bij de landbouwovereenkomst is het Gemengd Veterinair Comité belast met het onderzoeken van elke kwestie die betrekking heeft op die bijlage en de uitvoering daarvan, en neemt het bovendien alle taken in verband met die bijlage op zich. Overeenkomstig artikel 19, lid 3, van die bijlage kan het Gemengd Veterinair Comité besluiten de aanhangsels van bijlage 11 te wijzigen, met name om deze aan te passen en bij te werken.

(3) Artikel 5, lid 2, eerste alinea, van Besluit 2002/309/EG, Euratom van de Raad en de Commissie 3 bepaalt dat het standpunt van de Europese Unie in het Gemengd Veterinair Comité wordt vastgesteld door de Raad, op voorstel van de Commissie.

(4) De Europese Unie moet het standpunt vaststellen dat in het Gemengd Veterinair Comité moet worden ingenomen over de goedkeuring van de noodzakelijke wijzigingen.

(5) Besluit nr. 1/2017 van het bij de landbouwovereenkomst opgerichte Gemengd Veterinair Comité (hierna "Besluit nr. 1/2017 van het Gemengd Veterinair Comité" genoemd) moet in werking treden op de dag waarop het wordt vastgesteld.