Overwegingen bij COM(2017)666 - Standpunt EU over een technische herziening van de Overeenkomst met Zwitserland betreffende het directe verzekeringsbedrijf, met uitzondering van de levensverzekeringsbranche

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) De Overeenkomst tussen de Europese Economische Gemeenschap en de Zwitserse Bondsstaat betreffende het directe verzekeringsbedrijf, met uitzondering van de levensverzekeringsbranche (hierna 'de Overeenkomst' genoemd) is door de Unie bij Besluit 91/370/EEG van de Raad 2 gesloten en op 1 januari 1993 in werking getreden.

(2) Overeenkomstig artikel 39 en artikel 40, lid 3, van de Overeenkomst kan het Gemengd Comité EU-Zwitserland de bijlagen en protocollen bij de Overeenkomst wijzigen.

(3) Het Gemengd Comité EU-Zwitserland heeft op 18 juli 2001 Besluit nr. 1/2001 3 tot wijziging van de bijlagen en protocollen bij de Overeenkomst en tot vaststelling van de overeenstemming van het nationale recht van de overeenkomstsluitende partijen met die Overeenkomst vastgesteld.

(4) Het Gemengd Comité EU-Zwitserland dient op zijn volgende bijeenkomst een besluit vast te stellen inzake een technische herziening van de Overeenkomst.

(5) Het is wenselijk het standpunt te bepalen dat namens de Unie in het Gemengd Comité EU-Zwitserland moet worden ingenomen met betrekking tot de wijzigingen in de bijlagen en protocollen bij de Overeenkomst en de verenigbaarheid van de binnenlandse wetgeving met de Overeenkomst, aangezien het besluit bindend zal zijn voor de Unie.

(6) De solvabiliteitsregelingen in de Unie en Zwitserland zijn sinds 2001 gewijzigd. Het is derhalve nodig de in de Overeenkomst bedoelde solvabiliteitsregeling bij te werken om haar in overeenstemming te brengen met de geldende regelingen in de Unie en Zwitserland.

(7) De omrekeningskoers euro-Zwitserse frank moet worden aangepast om de huidige omrekeningskoers te weerspiegelen.