Overwegingen bij COM(2017)734 - Wijziging van Verordening (EU) nr. 1093/2010 wat betreft de vestigingsplaats van de zetel van de Europese Bankautoriteit

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) Aangezien het Verenigd Koninkrijk op 29 maart 2017 overeenkomstig artikel 50 van het Verdrag betreffende de Europese Unie kennis heeft gegeven van zijn voornemen om zich uit de Unie terug te trekken, hebben de resterende 27 lidstaten in de marge van de Raad Algemene Zaken (artikel 50) Parijs, Frankrijk, gekozen als nieuwe zetel van de Europese Bankautoriteit.

(2) Gezien artikel 50, lid 3, van het Verdrag betreffende de Europese Unie moet de Europese Bankautoriteit haar nieuwe zetel innemen vanaf de datum waarop de Verdragen niet meer op het Verenigd Koninkrijk van toepassing zijn of, als dat eerder is, vanaf 30 maart 2019.

(3) Om ervoor te zorgen dat de Europese Bankautoriteit naar behoren functioneert op haar nieuwe locatie, moet een zetelovereenkomst worden gesloten voordat de Europese Bankautoriteit haar nieuwe zetel inneemt.

(4) Om de Europese Bankautoriteit voldoende tijd te geven voor de hervestiging, moet deze verordening met spoed in werking treden.

(5) Verordening (EU) nr. 1093/2010 van het Europees Parlement en de Raad 4 dient derhalve dienovereenkomstig te worden gewijzigd.