Overwegingen bij COM(2018)54 - Standpunt EU in het EPO-comité opgericht bij de tijdelijke economische partnerschapsovereenkomst (EPO) met Ivoorkust inzake het reglement van orde van het EPO-comité

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) De tijdelijke economische partnerschapsovereenkomst tussen Ivoorkust, enerzijds, en de Europese Gemeenschap en haar lidstaten, anderzijds (hierna 'de overeenkomst' genoemd) is op 26 november 2008 te Abidjan en op 22 januari 2009 te Brussel ondertekend 4 en wordt sinds 3 september 2016 voorlopig toegepast 5 .

(2) Bij artikel 73 van de overeenkomst is een EPO-comité opgericht dat verantwoordelijk is voor het beheer van alle door de overeenkomst bestreken gebieden en voor de uitvoering van alle in de overeenkomst genoemde taken.

(3) In artikel 73 van de overeenkomst is voorzien dat het EPO-comité zelf de regels voor zijn organisatie en werking vastlegt.

(4) Het EPO-comité zal op zijn eerste vergadering een besluit over zijn reglement van orde vaststellen.

(5) Het is passend het standpunt te bepalen dat namens de Unie moet worden ingenomen in het EPO-comité, aangezien het besluit voor de Unie bindend zal zijn.