Overwegingen bij COM(2018)542 - Standpunt EU in de bijeenkomst van de deelnemers aan de regeling inzake door de overheid gesteunde exportkredieten

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) De richtsnoeren in de regeling inzake door de overheid gesteunde exportkredieten ("de regeling") zijn in de Unie van toepassing op grond van Verordening (EU) nr. 1233/2011 van het Europees Parlement en de Raad 6 7 .

(2) Tijdens de 140ste vergadering van de bijeenkomst van de deelnemers aan de regeling, die zal plaatsvinden in de week van 14 november 2018, zal een besluit worden vastgesteld tot uitbreiding van het toepassingsgebied van bijlage V bij de regeling inzake door de overheid gesteunde exportkredieten (sectorovereenkomst inzake exportkredieten voor spoorweginfrastructuur) tot kabelwagens en trolleybussen, zoals voorgesteld door de Unie.

(3) Het is passend het standpunt te bepalen dat met betrekking tot dat voorstel namens de Unie dient te worden ingenomen in de bijeenkomst van de deelnemers aan de regeling.

(4) Kabelwagens en trolleybussen vallen momenteel niet onder bijlage V bij de regeling. Om de financiering van dit soort infrastructuur te vergemakkelijken, met name in opkomende landen, zou het passend zijn het toepassingsgebied van bijlage V uit te breiden, rekening houdend met de moeilijke toegang tot financiering van de overheidsentiteiten die doorgaans dergelijke projecten ontwikkelen, de nuttige levensduur van die infrastructuur en de milieuvoordelen ervan.