Overwegingen bij COM(2018)565 - Standpunt EU in de bijeenkomst van de deelnemers aan de regeling inzake door de overheid gesteunde exportkredieten

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) De regeling inzake door de overheid gesteunde exportkredieten ("de regeling") is omgezet en derhalve in de EU juridisch verbindend gemaakt bij Verordening (EU) nr. 1233/2011 van het Europees Parlement en de Raad 8 9 .

(2) Op grond van artikel 3 van de regeling kan de bijeenkomst van de deelnemers aan de regeling een besluit vaststellen om andere OESO-leden uit te nodigen om deelnemer aan de regeling te worden.

(3) Op 20 september 2017 heeft Turkije bekendgemaakt dat het voornemens is om een deelnemer aan de regeling te worden.

(4) De bijeenkomst van de deelnemers aan de regeling moet tijdens zijn 140e vergadering, in de week van 12 november 2018, een besluit vaststellen betreffende het verzoek van Turkije om een deelnemer aan de regeling te worden.

(5) Aangezien het beoogde besluit op grond van artikel 2 van Verordening (EU) nr. 1233/2011 beslissende invloed zal hebben op de inhoud van het recht van de Unie, is het passend het standpunt te bepalen dat namens de Unie in de bijeenkomst van de deelnemers aan de regeling moet worden ingenomen.