Overwegingen bij JOIN(2018)35 - Standpunt in de Associatieraad EU-Jordanië over de verlenging met twee jaar van de partnerschapsprioriteiten EU-Jordanië

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) De Europees-mediterrane Overeenkomst waarbij een associatie tot stand wordt gebracht tussen de Europese Gemeenschappen en hun lidstaten, enerzijds, en het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië, anderzijds, is op 24 november 1997 ondertekend en op 1 mei 2002 in werking getreden 2 .

(2) Op basis van de evaluatie van de partnerschapsprioriteiten EU-Jordanië die in december 2016 is aangenomen door de Associatieraad, komen de partijen overeen dat deze nog steeds geldig zijn als richtsnoer voor een verdere consolidatie van het partnerschap.

(3) Artikel 91, lid 1, van de associatie-overeenkomst geeft de Associatieraad de bevoegdheid besluiten vast te stellen om de doelstellingen van de associatie-overeenkomst te bereiken.

(4) De Associatieraad moet via schriftelijke procedure een besluit vaststellen om de partnerschapsprioriteiten tot eind 2020 te verlengen.

(5) Het is passend het standpunt te bepalen dat namens de Unie moet worden ingenomen in de Associatieraad, aangezien het besluit voor de Unie bindend zal zijn.