Overwegingen bij COM(2021)269 - Machtiging om onderhandelingen te openen tot wijziging van de Overeenkomst met Japan betreffende wederzijdse rechtshulp in strafzaken

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) Er moeten onderhandelingen worden geopend tot wijziging van de Overeenkomst tussen de Europese Unie en Japan betreffende wederzijdse rechtshulp in strafzaken 8 .

(2) De verwerking van persoonsgegevens in het kader van de overeenkomst moet in overeenstemming zijn met de toepasselijke regels inzake gegevensbescherming. De in de overeenkomst vastgestelde bepalingen inzake gegevensbescherming moeten worden herzien en er moet overeenstemming worden bereikt over nieuwe bepalingen, aan de hand waarvan de Unie erop kan toezien dat deze verwerking overeenstemt met Richtlijn (EU) 2016/680 9 van het Europees Parlement en de Raad.

(3) De Europese Toezichthouder voor gegevensbescherming is geraadpleegd overeenkomstig artikel 42, lid 1, van Verordening (EU) 2018/1725 van het Europees Parlement en de Raad 10 en heeft op … een advies uitgebracht 11 .