Overwegingen bij COM(2022)191 - Standpunt in de Associatieraad EU-Egypte met betrekking tot de vaststelling van de partnerschapsprioriteiten EU-Egypte

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) De Europees-mediterrane overeenkomst waarbij een associatie tot stand wordt gebracht tussen de Europese Gemeenschappen en hun lidstaten, enerzijds, en de Arabische Republiek Egypte, anderzijds (“de overeenkomst”), is op 25 juni 2001 ondertekend en op 1 juni 2004 in werking getreden10.

(2) Artikel 76 van de associatieovereenkomst geeft de Associatieraad de bevoegdheid besluiten vast te stellen om de doelstellingen van de overeenkomst te verwezenlijken en passende aanbevelingen te doen. Tijdens zijn negende vergadering zal de Associatieraad EU-Egypte een aanbeveling vaststellen betreffende de partnerschapsprioriteiten EU-Egypte.

(3) Het is passend het standpunt te bepalen dat namens de Unie moet worden ingenomen in de Associatieraad, aangezien de handeling rechtsgevolgen zal hebben.

(4) De beoogde handeling zal de grondslag vormen voor het partnerschap tussen de EU en Egypte in de periode 2021-2027 De EU en Egypte hebben een langdurig partnerschap. Om de solide en veelzijdige betrekkingen tussen beide partners verder te versterken, zijn partnerschapsprioriteiten vastgesteld ter ondersteuning van de uitvoering van de associatieovereenkomst tussen de EU en Egypte.