Overwegingen bij COM(2022)200 - Sluiting van de Vrijwillige partnerschapsovereenkomst met Guyana inzake wetshandhaving, governance en handel in de bosbouw m.b.t. de invoer van houtproducten in de EU

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) In mei 2003 heeft de Commissie de mededeling aan de Raad en het Europees Parlement goedgekeurd met als titel “Wetshandhaving, governance en handel in de bosbouw (Flegt): voorstel voor een EU-actieplan” 6 , waarin werd opgeroepen tot maatregelen ter bestrijding van illegale houtkap door middel van vrijwillige partnerschapsovereenkomsten met houtproducerende landen. In oktober 2003 heeft de Raad conclusies over het actieplan vastgesteld 7 en op 11 juli 2005 is een resolutie van het Europees Parlement over dit onderwerp aangenomen 8 .

(2) In overeenstemming met Besluit (EU) 2020/XX van de Raad 9 is de vrijwillige partnerschapsovereenkomst tussen de Europese Unie en de Coöperatieve Republiek Guyana inzake wetshandhaving, governance en handel in de bosbouw met betrekking tot de invoer van houtproducten (“de overeenkomst”) op [ ] ondertekend 10 , onder voorbehoud van de sluiting ervan op een latere datum.

(3) De overeenkomst moet worden goedgekeurd namens de Europese Unie.