Overwegingen bij JOIN(2022)14 - Wijziging Verordening 269/2014 betreffende beperkende maatregelen m.b.t. acties die de territoriale integriteit en onafhankelijkheid van Oekraïne ondermijnen of bedreigen

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) Verordening (EU) nr. 269/2014 van de Raad betreffende beperkende maatregelen met betrekking tot acties die de territoriale integriteit, soevereiniteit en onafhankelijkheid van Oekraïne ondermijnen of bedreigen, geeft uitvoering aan de beperkende maatregelen van Besluit 2014/145/GBVB.

(2) Op XX YY 2022 heeft de Raad Besluit XXXX tot wijziging van Besluit 2014/145/GBVB vastgesteld, waarbij nieuwe uitzonderingsmogelijkheden werden ingevoerd met betrekking tot de bevriezing van activa en het verbod op het ter beschikking stellen van tegoeden of economische middelen aan aangewezen personen en entiteiten. Het is ook passend de bepalingen inzake nationale sancties voor inbreuken op de maatregelen van deze verordening te verduidelijken en aan te scherpen.

(3) Die wijzigingen vallen onder het toepassingsgebied van het Verdrag en derhalve is regelgeving op het niveau van de Unie noodzakelijk voor de tenuitvoerlegging ervan, met name om te garanderen dat zij in alle lidstaten uniform worden toegepast.

(4) Verordening (EU) nr. 269/2014 van de Raad moet derhalve dienovereenkomstig worden gewijzigd,