Overwegingen bij COM(2022)423 - Sluiting van een protocol tot uitvoering van de visserijovereenkomst met Mauritius (2022-2026)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) Overeenkomstig Besluit [XXX] van de Raad van [...] 5 is het protocol tot uitvoering van de Partnerschapsovereenkomst inzake visserij tussen de Europese Unie en de Republiek Mauritius (2022-2026) (hierna “het protocol” genoemd) ondertekend op [...], onder voorbehoud van de sluiting ervan op een latere datum.

(2) Het doel van het protocol is de Europese Unie en Mauritius de mogelijkheid te bieden om nauwer samen te werken bij de bevordering van samenwerking op het gebied van de oceaaneconomie, aquacultuur, duurzame ontwikkeling van de oceanen, maritieme ruimtelijke ordening, mariene energie en marien milieu, en de ontwikkeling van het maritiem beleid en de blauwe economie, en bij te dragen tot fatsoenlijke arbeidsomstandigheden in de visserijsector.

(3) Het protocol moet namens de Unie worden goedgekeurd.

(4) Bij artikel 9 van de overeenkomst is een gemengde commissie opgericht die belast is met de controle op de toepassing ervan. Voorts kan de gemengde commissie krachtens het protocol bepaalde wijzigingen van het protocol goedkeuren. Het standpunt van de Unie inzake de voorgestelde wijzigingen van het protocol moet door de Raad worden bepaald. De Commissie moet de voorgestelde wijzigingen namens de Unie goedkeuren tenzij een aantal lidstaten, dat overeenkomstig artikel 16, lid 4, van het Verdrag betreffende de Europese Unie een blokkerende minderheid vormt, daartegen bezwaar maakt.

(5) De Europese Toezichthouder voor gegevensbescherming is overeenkomstig artikel 42 van Verordening (EU) 2018/1725 van het Europees Parlement en de Raad 6 geraadpleegd en heeft op [datum invoegen] advies uitgebracht.