Overwegingen bij COM(2022)577 - Sluiting van een overeenkomst met de Seychellen inzake de toegang voor Seychelse vissersvaartuigen tot de wateren van Mayotte

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) Overeenkomstig Besluit [XXX] van de Raad van [...] 6 is de overeenkomst tussen de Europese Unie en de Republiek der Seychellen inzake de toegang voor Seychelse vissersvaartuigen tot de wateren van Mayotte (hierna “de overeenkomst” genoemd) ondertekend op [...], onder voorbehoud van de sluiting ervan op een latere datum.

(2) De overeenkomst is erop gericht het strategische partnerschap met de Seychellen verder te versterken en de technische en financiële voorwaarden van de visserijovereenkomst inzake toegang af te stemmen op de in 2020 ondertekende partnerschapsovereenkomst inzake duurzame visserij 7 met de Seychellen en het bijbehorende uitvoeringsprotocol, en bij te dragen tot verantwoorde visserij in EU-wateren en tot de ontwikkeling van het visserijbeleid in Mayotte.

(3) De overeenkomst moet namens de Unie worden goedgekeurd.

(4) Bij artikel 8 van de overeenkomst wordt een gemengde commissie opgericht die belast is met de monitoring van de toepassing van de overeenkomst. Krachtens de overeenkomst kan de gemengde commissie bepaalde wijzigingen van de overeenkomst goedkeuren. Het standpunt van de Unie inzake de voorgestelde wijzigingen van de overeenkomst moet door de Raad worden bepaald. De Commissie moet de voorgestelde wijzigingen namens de Unie goedkeuren, tenzij een aantal lidstaten, dat overeenkomstig artikel 16, lid 4, van het Verdrag betreffende de Europese Unie een blokkerende minderheid vormt, daartegen bezwaar maakt.

(5) De Europese Toezichthouder voor gegevensbescherming is overeenkomstig artikel 42 van Verordening (EU) 2018/1725 van het Europees Parlement en de Raad 8 geraadpleegd en heeft op [datum invoegen] advies uitgebracht.