Overwegingen bij COM(2022)593 - Wijziging besluit 2019/1754 inzake toetreding van de EU tot de Akte van Genève bij de Overeenkomst van Lissabon betreffende oorsprongsbenamingen en geografische aanduidingen

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) Op 26 november 2019 is de Europese Unie toegetreden tot de Akte van Genève bij de Overeenkomst van Lissabon betreffende oorsprongsbenamingen en geografische aanduidingen (de Akte van Genève) 1 , die op 26 februari 2020 in werking is getreden. De Akte van Genève is eveneens op 26 februari 2020 in werking getreden.

(2) Overeenkomstig artikel 4, lid 1, van Besluit (EU) 2019/1754 van de Raad 2 treedt de Commissie op als de in artikel 3 van de Akte van Genève bedoelde bevoegde autoriteit die verantwoordelijk is voor het beheer van de Akte van Genève op het grondgebied van de Unie en voor de communicatie met het Internationaal Bureau voor de intellectuele eigendom van de Wereldorganisatie voor de intellectuele eigendom in het kader van de Akte van Genève en de gemeenschappelijke regels van de Overeenkomst van Lissabon enerzijds en de Akte van Genève bij de Overeenkomst van Lissabon anderzijds.

(3) Met het oog op het beheer op het niveau van de Unie van de registratie van geografische aanduidingen voor ambachtelijke en industriële producten als bedoeld in Verordening (EU) 2022/... van het Europees Parlement en de Raad van... betreffende de bescherming van geografische aanduidingen voor ambachtelijke en industriële producten, en in overeenstemming met de wijzigingen die bij die verordening worden aangebracht in Verordening (EU) 2019/1753 van het Europees Parlement en de Raad 3 , moet het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie de rol van bevoegde autoriteit namens de Unie vervullen ten aanzien van geografische aanduidingen voor ambachtelijke en industriële producten in het kader van de Akte van Genève.