Bijlagen bij COM(2008)783 - Standpunt EG tijdens de bijeenkomst van de ministerraad van de Energiegemeenschap (Tirana, 11 december 2008)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

BIJLAGE

Standpunt van de Europese Gemeenschap

- De Europese Gemeenschap steunt de oprichting van een Bureau voor de coördinatie van veilingen, dat bevoegd zal zijn voor grensoverschrijdende capaciteitstoewijzing en congestiebeheer op het gebied van elektriciteit. Zij is voorstander van een consensus over de vestigingsplaats van het Bureau in een van de overeenkomstsluitende landen, op voorwaarde dat de vestigingsplaats op ruime bijval kan rekenen van de overeenkomstsluitende partijen en lidstaten die deelnemen aan de oprichting van het Bureau.

- De vaststelling van het procedureel besluit met betrekking tot de oprichting, samenstelling en werking van een coördinatiegroep inzake voorzieningszekerheid wordt door de Europese Gemeenschap goedgekeurd.

- De vaststelling van het besluit over de uitbreiding van sommige bepalingen van het Verdrag tot oprichting van de Energiegemeenschap tot de oliesector en over de oprichting van een jaarlijks olieforum wordt door de Europese Gemeenschap goedgekeurd.

- De vaststelling van een bijgewerkte lijst van prioritaire infrastructuurprojecten in de overeenkomstsluitende partijen wordt door de Europese Gemeenschap goedgekeurd.