Bijlagen bij COM(2005)341 - Vergunning voor het in de handel brengen van worst met toegevoegde fytosterolen/fytostanolen als nieuw voedingsmiddel of nieuw voedselingrediënt krachtens Verordening 258/97

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Bijlage I

In artikel 1 bedoelde producten

Worst met een verlaagd vetgehalte (totaal vetgehalte ≤ 10%; verzadigde vetten ≤ 5%).

Bijlage II

Specificaties van fytosterolen en fytostanolen voor toevoeging aan voedingsmiddelen en voedselingrediënten

Definitie

Fytosterolen en fytostanolen zijn sterolen, respectievelijk stanolen, die uit planten zijn geëxtraheerd en als vrije sterolen en stanolen of veresterd met vetzuren van levensmiddelenkwaliteit kunnen worden aangeboden.

Samenstelling (met behulp van GC-FID of gelijkwaardige methode)

( 80% β-sitosterol

( 15% β-sitostanol

( 40% campesterol

( 5% campestanol

( 30% stigmasterol

( 3% brassicasterol

( 3% andere sterolen/stanolen

Verontreinigingen/zuiverheid (met behulp van GC-FID of gelijkwaardige methode)

Fytosterolen en fytostanolen, afkomstig uit andere bronnen dan voor levensmiddelen geschikte plantaardige olie, moeten vrij zijn van verontreinigingen; dit kan het best worden bereikt door ervoor te zorgen dat het fytosterol-/fytostanolingrediënt een zuiverheid van meer dan 99% heeft.

[1] PB L 43 van 14.2.1997, blz. 1.

[2] PB L 97 van 1.4.2004, blz. 44.