Bijlagen bij COM(2012)192 - EU-standpunt over resoluties in de Internationale Organisatie voor Wijnbouw en Wijnbereiding (OIV)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

BIJLAGE

De lidstaten die gezamenlijk in het belang van de Unie handelen, verlenen, onder voorbehoud van eventuele toekomstige herzieningen in het licht van nieuwe ontwikkelingen, uitsluitend steun aan de volgende ontwerpresoluties die betrekking hebben op analysemethoden voor het bepalen van de samenstelling van wijnbouwproducten, op specificaties betreffende de zuiverheid en de identiteit van de bij de oenologische procedés gebruikte stoffen en op oenologische procedés:

OENO-TECHNO 08-394A, desalcoholisatie van wijn

OENO-TECHNO 08-394B, correctie van het alcoholgehalte in wijn

OENO-TECHNO 10-442, aanzuring door behandeling met kationenwisselaars – most

OENO-TECHNO 10-443, aanzuring door behandeling met kationenwisselaars – wijn

OENO-TECHNO 10-450A, verlaging van het suikergehalte in most

OENO-TECHNO 10-450B, verlaging van het suikergehalte in most door membraankoppeling

OENO-TECHNO 11-483, deacidificatie via een electromembraanproces – most

OENO-TECHNO 11-484, deacidificatie via een electromembraanproces - wijn

OENO-SPECIF 08-363, bepaling van de pectinmethylesterase-activiteit in enzympreparaten

OENO-SPECIF 08-364, bepaling van de polygalacturonase-activiteit in enzympreparaten

OENO-SPECIF 09-412, bepaling van de endo-arabinanase-α-1,5-activiteit in pectolytische enzympreparaten

OENO-SPECIF 10-451, toevoeging aan de monografie over de activiteit van ß-d-glucosidase (OENO 5/2007) - codex

OENO-SPECIF 10-452, monografie over gisteiwitextracten

OENO-SPECIF 10-459, monografie over geïnactiveerde gist

OENO-SPECIF 11-485, herziening van de monografie over enzymatische preparaten (OIV-OENO 365-2009)

OENO-SPECIF 11-486B, herziening van de monografie over de bepaling van de cellulase-activiteit (OIV-OENO 8-2008)

OENO-SPECIF 11-489, herziening van de monografie over de bepaling van de glucosidase-activiteit (OIV-OENO 5-2007)

OENO-SPECIF 11-490, herziening van de monografie over de bepaling van de galactanase-activiteit (OIV-OENO 313-2009)

OENO-SPECIF 11-491, herziening van de monografie over de bepaling van de pectinlyase-activiteit (OIV-OENO 314-2009)

OENO-SPECIF 11-494, monografie over melkzuurbacteriën – herziening van het dossier

OENO-SCMA 08-385, bepaling van lysozym in wijn met behulp van hoogwaardige capillaire elektroforese

OENO-SCMA 09-419B, specifieke methoden voor de analyse van druivensuiker (gerectificeerde geconcentreerde most)

OENO-SCMA 10-436, vaststelling van het gehalte aan residuen van bestrijdingsmiddelen in wijn (met gc/ms of lc/ms-ms) na extractie met de QuEChERS-methode

OENO-SCMA 10-437, bijwerking van de methode voor het bepalen van de densiteit van ethanol (methode OIV-MA-AS2-01A)

OENO-SCMA 10-461, methoden voor het bepalen van natamycine in wijn

OENO-SCMA 10-465, aanvulling bij de methode voor het bepalen van het drogestofgehalte (OIV-oeno 387/2009)

OENO-SCMA 10-466, wijziging van de methode voor de raming door refractometrie van de suikerconcentratie in druiven, most, geconcentreerde druivenmost en gerectificeerde geconcentreerde druivenmost (oeno 21/2004)

De lidstaten die gezamenlijk in het belang van de Unie handelen, kunnen minimale wijzigingen in deze ontwerpresoluties afspreken zonder dat daarvoor een verder besluit van de Raad vereist is.