Bijlagen bij COM(2012)532 - Standpunt EU op de ministerraad van de Energiegemeenschap (Budva, 18 oktober 2012)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

BIJLAGE

Standpunt van de Europese Unie

De Europese Unie hecht haar goedkeuring aan de financiele kwijting van de directeur van het secretariaat van de Energiegemeenschap voor 2011.

De Europese Unie hecht haar goedkeuring aan het aan de parlementen gerichte Jaarverslag 2011 betreffende de activiteiten van de Energiegemeenschap, als bedoeld in artikel 52 van het Verdrag tot oprichting van de Energiegemeenschap.

De    Europese    Unie    gaat    akkoord    met    de    tenuitvoerlegging    door    de

Energiegemeenschap, uiterlijk op 31 december 2015, van Verordening (EG) nr. 1099/2008 en Richtlijn 2008/92/EG betreffende energiestatistieken, wat een communautaire procedure betreft om de transparantie van de aan de eindgebruikers aangerekende gas- en elektriciteitstarieven te vergroten.

De Europese Unie gaat akkoord met de tenuitvoerlegging, uiterlijk op 1 januari 2023, van Richtlijn 2009/119/EG houdende verplichting voor de lidstaten om minimumvoorraden ruwe aardolie en/of aardolieproducten in opslag te houden.

De    Europese    Unie    gaat    akkoord    met    de    tenuitvoerlegging    door    de

Energiegemeenschap, uiterlijk op 1 januari 2014, van Richtlijn 2009/28/EG van het Europees Parlement en de Raad ter bevordering van het gebruik van energie uit hernieuwbare bronnen, waarbij de verdragsluitende partijen zich verbinden tot streefcijfers die een inspanningsniveau inhouden dat vergelijkbaar is met dat wat geldt voor de EU-lidstaten, waarbij rekening wordt gehouden met de kortere tenuitvoerleggingsperiode waarover de verdragsluitende partijen beschikken.

De Europese Unie keurt wijzigingen goed aan artikel 20 van het Verdrag tot oprichting van de Energiegemeenschap, overeenkomstig het besluit van de Raad van 28 juni 2011 dat de Commissie machtigt om namens de Europese Unie te onderhandelen over wijzigingen in het Verdrag tot oprichting van de Energiegemeenschap.

De Europese Unie keurt de energiestrategie van de Energiegemeenschap goed.

De Europese Unie keurt de verlenging van het mandaat van de taskforce voor de energiestrategie tot juni 2013 goed.

De Europese Unie keurt de benoeming goed van de heer Janez Kopac als directeur van het secretariaat voor een vaste, verlengbare, termijn van drie jaar.

NLNL