Bijlagen bij COM(2015)577 - Uitoefening van de aan de Commissie toegekende bevoegdheid om gedelegeerde handelingen vast te stellen inzake Europese milieu-economische rekeningen

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

bijlage VI bij Verordening (EU) nr. 691/2011 bedoeld worden. Deze handeling wordt voorbereid en de vaststelling ervan is gepland in het vierde kwartaal van 2015. Een lijst met energieproducten voor de Europese milieu-economische rekeningen is essentieel om het toepassingsgebied van deze statistieken te bepalen, om de vergelijkbaarheid van gegevens tussen landen mogelijk te maken en om te zorgen voor de interne samenhang van de fysieke-energiestroomrekeningen. In Verordening (EG) nr. 1099/2008 van het Europees Parlement en de Raad van 22 oktober 2008 betreffende energiestatistieken 2 is een lijst met energieproducten opgenomen in bijlage B, waarin de meeste energieproducten zijn opgenomen die nodig zijn voor fysieke-energiestroomrekeningen.

Bij de voorbereidende werkzaamheden wordt passend overleg gepleegd, onder meer met deskundigen. De werkgroep "Milieurekeningen" en de werkgroep "Statistieken milieu-uitgaven" zijn in maart 2015 tijdens een gezamenlijke vergadering geraadpleegd. De directeursvergadering over "sectorale en milieustatistieken en rekeningen" (Dimesa) is in juni 2015 geraadpleegd.

Zowel het Europees Parlement en de Raad zijn naar behoren geïnformeerd en zijn uitgenodigd om deel te nemen aan vergaderingen met deskundigen.

3. Conclusies

Er kunnen nog geen conclusies worden getrokken aangezien de aan de Commissie toegekende bevoegdheid om gedelegeerde handelingen vast te stellen uit hoofde van Verordening (EU) nr. 691/2011 inzake Europese milieu-economische rekeningen nog niet is uitgeoefend.

(1)

PB L 192 van 22.7.2011, blz. 1.

(2)

PB L 304 van 14.11.2008, blz. 1.