Bijlagen bij COM(2007)389 - Gemeenschappelijk standpunt van de Raad over de vaststelling van een Verordening van het Europees Parlement en de Raad tot vaststelling van een gemeenschappelijk kader voor ondernemingsregisters voor statistische doeleinden

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

bijlage opgenomen lijst van registerkenmerken en de desbetreffende definities en continuïteitsregels bij te werken, te beslissen over de opname van zeer kleine ondernemingen en geheel in één land gevestigde ondernemingsgroepen, gemeenschappelijke kwaliteitsnormen alsmede de inhoud en de frequentie van de kwaliteitsrapporten vast te stellen, en de regels voor de bijwerking van de registers vast te stellen. Aangezien het hierbij gaat om maatregelen van algemene strekking die bedoeld zijn om niet-essentiële elementen van de verordening te wijzigen, moeten ze volgens de regelgevingsprocedure met toetsing van artikel 5 bis van Besluit 1999/468/EG van de Raad worden vastgesteld.

De zin "Zij is van toepassing met ingang van 1 januari 2007" is uit artikel 18 weggelaten vanwege vertraging bij de vaststelling van de verordening. De bedoeling van die zin was te bepalen vanaf welke datum de verordening van toepassing zou worden, en niet dat zij met terugwerkende kracht van toepassing zou zijn. De verordening wordt van toepassing twintig dagen na bekendmaking ervan.

De Commissie stemt in met deze nieuwe bepalingen.

4. Conclusie

Gezien het bovenstaande stemt de Commissie dus in met het gemeenschappelijk standpunt dat door de Raad met eenparigheid van stemmen is aangenomen.