Bijlagen bij COM(2018)9 - Gedelegeerde handelingen van de Commissie onder Verordening (EG) nr. 762/2008 betreffende de indiening door de lidstaten van statistieken over aquacultuur

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

bijlage I om de definities daarin aan te passen aan wijzigingen van internationale definities, alsmede in de bijlagen II tot en met VI.

Op grond van artikel 9 bis, lid 2, wordt de bevoegdheid tot vaststelling van gedelegeerde handelingen aan de Commissie toegekend voor een termijn van vijf jaar met ingang van 10 januari 2014. De bevoegdheidsdelegatie wordt stilzwijgend verlengd met termijnen van vijf jaar, tenzij het Europees Parlement of de Raad zich tegen die verlenging verzet.

De Commissie moet uiterlijk negen maanden voor het einde van de termijn van vijf jaar een verslag over de bevoegdheidsdelegatie opstellen. Die verplichting wordt met dit verslag vervuld.

2.De uitoefening door de Commissie van de gedelegeerde bevoegdheden uit hoofde van Verordening (EG) nr. 762/2008

De Commissie heeft de bevoegdheid tot vaststelling van gedelegeerde handelingen uit hoofde van Verordening (EG) nr. 762/2008 nog niet uitgeoefend.

Tot het moment van indiening van dit verslag was het verzamelen van gegevens krachtens Verordening (EG) nr. 762/2008 stabiel en zijn de internationale definities niet veranderd. De Commissie vond het daarom nog niet nodig de gedelegeerde bevoegdheden uit te oefenen.

3.Conclusies

De Commissie heeft de bevoegdheid tot vaststelling van gedelegeerde handelingen uit hoofde van Verordening (EG) nr. 762/2008 nog niet uitgeoefend.

De Commissie is van mening dat zij deze gedelegeerde bevoegdheden moet behouden, omdat het in de toekomst nodig kan zijn een gedelegeerde handeling vast te stellen om de bijlagen I tot en met IV bij de bovengenoemde verordening te wijzigen teneinde te voldoen aan de behoeften van de gegevensgebruikers in het kader van het toekomstige gemeenschappelijke visserijbeleid of om rekening te houden met wijzigingen in internationale definities.

(1) PB L 218 van 13.8.2008, blz. 1.
(2) PB L 351 van 21.12.2013, blz. 1.