Bijlagen bij COM(2021)146 - Mededeling aan het EP over het Raadsstandpunt inzake een verordening tot vaststelling van het programma Digitaal Europa voor de periode 2021-2027

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

bijlage 1 te wijzigen.

–Cyberbeveiliging. De uitvoering van acties in het kader van specifieke doelstelling 3, cyberbeveiliging en vertrouwen, is nader toegelicht, waarbij deze specifieke doelstelling voornamelijk via het Europees kenniscentrum voor industrie, technologie en onderzoek op het gebied van cyberbeveiliging en het netwerk van kenniscentra voor cyberbeveiliging zal worden verwezenlijkt.

–Deelname van derde landen. Gedeeltelijke associatie van derde landen met het programma op het niveau van afzonderlijke specifieke doelstellingen is expliciet mogelijk gemaakt.

–Excellentiekeur. Bepalingen inzake de excellentiekeur zijn afgestemd op gelijksoortige bepalingen in het kader van Horizon Europa, met inachtneming van de specifieke kenmerken van beide programma’s. Het toepassingsgebied van de excellentiekeur krachtens het programma Digitaal Europa is gewijzigd met het oog op de uitsluiting van verwijzingen naar programma’s die op grond van hun rechtsgrondslagen hun gunningscriteria niet op de excellentiekeur van het programma Digitaal Europa mogen baseren.

In het bereikte akkoord wordt vastgehouden aan de doelstellingen van het oorspronkelijke voorstel van de Commissie; er wordt eenzelfde mate van ambitie aan de dag gelegd, maar er wordt in de nodige flexibiliteit voorzien om de nieuwe regels uit te voeren.

4. Conclusie

De Commissie staat achter de resultaten van de interinstitutionele onderhandelingen en aanvaardt bijgevolg het standpunt van de Raad.