Bijlagen bij COM(2021)196 - Mededeling aan het EP over het Raadsstandpunt inzake een verordening betreffende het Europees Fonds voor aanpassing aan de globalisering voor ontslagen werknemers (EFG)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

bijlage opgenomen verklaring opgesteld.

De Commissie is verheugd dat in het bereikte akkoord de algemene doelstellingen van het oorspronkelijke voorstel van de Commissie doorgaans bewaard zijn gebleven. Met betrekking tot de verzameling en de verwerking van gegevens over de begunstigden heeft de Commissie de in de bijlage opgenomen verklaring opgesteld.

4. Conclusie

De Commissie aanvaardt het standpunt van de Raad. Met betrekking tot het gebruik van een centraal datamininginstrument is de Commissie van mening dat het standpunt van de Raad niet in overeenstemming is met het Interinstitutioneel Akkoord en ze heeft hierover een verklaring opgesteld. Deze verklaring is in de bijlage opgenomen.


(1) Voorstel voor een verordening van het Europees Parlement en de Raad betreffende het Europees Fonds voor aanpassing aan de globalisering (EFG).
(2) Interinstitutioneel Akkoord van 16 december 2020 tussen het Europees Parlement, de Raad van de Europese Unie en de Europese Commissie betreffende begrotingsdiscipline, samenwerking in begrotingszaken en goed financieel beheer, alsmede betreffende nieuwe eigen middelen, met inbegrip van een routekaart voor de invoering van nieuwe eigen middelen (PB L 433I van 22.12.2020, blz. 28).