Bijlagen bij COM(2021)241 - Mededeling aan het EP over het Raadsstandpunt inzake een verordening tot vaststelling van het Fiscalis-programma voor samenwerking op het gebied van belastingen

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

bijlage III is een niet-uitputtende lijst van prioritaire thema’s opgenomen die door specifieke acties moeten worden aangepakt.

–Het programma is met terugwerkende kracht van toepassing vanaf 1 januari 2021.

–De verordening treedt in werking op de dag van de bekendmaking ervan en is van toepassing vanaf 1 januari 2021.

De Raad heeft ermee ingestemd om een verklaring af te leggen over transparantie en jaarlijkse gedachtewisselingen met het Europees Parlement en de Commissie over de lessen die uit het Fiscalis-programma zijn getrokken.

De Commissie steunt het bereikte akkoord, dat de weg vrijmaakt voor een snelle goedkeuring van het nieuwe programma. Het programma zal het belastingbeleid en de belastingautoriteiten van de lidstaten verder ondersteunen door te voorzien in instrumenten en financiële middelen voor activiteiten ten behoeve van bestuurlijke en IT-capaciteitsopbouw en operationele samenwerking.

4. Conclusie

De Commissie aanvaardt het standpunt van de Raad, dat volledig in overeenstemming is met het door de medewetgevers op 26 maart 2021 bereikte (en op 30 maart 2021 bevestigde) akkoord.