Bijlagen bij COM(2023)739 - Wijziging van bijlage II bij Verordening 396/2005 wat de maximumgehalten aan residuen van thiacloprid in of op bepaalde producten betreft

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

bijlage bij Uitvoeringsverordening (EU) nr. 540/2011 van de Commissie (PB L 8 van 14.1.2020, blz. 8).
(6) Europese Autoriteit voor voedselveiligheid, “Conclusion on the peer review of the pesticide risk assessment of the active substance thiacloprid”, EFSA Journal 2019;17(3):5595.
(7) Verordening (EG) nr. 1272/2008 van het Europees Parlement en de Raad van 16 december 2008 betreffende de indeling, etikettering en verpakking van stoffen en mengsels, tot wijziging en intrekking van de Richtlijnen 67/548/EEG en 1999/45/EG en tot wijziging van Verordening (EG) nr. 1907/2006 (PB L 353 van 31.12.2008, blz. 1).
(8) Verordening (EU) 2017/776 van de Commissie van 4 mei 2017 tot wijziging van Verordening (EG) nr. 1272/2008 van het Europees Parlement en de Raad betreffende de indeling, etikettering en verpakking van stoffen en mengsels, met het oog op de aanpassing aan de technische en wetenschappelijke vooruitgang (PB L 116 van 5.5.2017, blz. 1).
(9) Verordening (EU) 2015/1200 van de Commissie van 22 juli 2015 tot wijziging van de bijlagen II en III bij Verordening (EG) nr. 396/2005 van het Europees Parlement en de Raad wat betreft de maximumgehalten aan residuen van amidosulfuron, fenhexamide, kresoxim-methyl, thiacloprid en trifloxystrobin in of op bepaalde producten (PB L 195 van 23.7.2015, blz. 1).
(10) Europese Autoriteit voor voedselveiligheid, “Statement on the short-term (acute) dietary risk assessment and evaluation of confirmatory data for certain maximum residue levels (MRLs) for thiacloprid”, EFSA Journal 2023;21(3):7888.
Top


EUROPESE COMMISSIE

Brussel, 24.11.2023

COM(2023) 739 final


BIJLAGE

bij het

voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD

tot wijziging van bijlage II bij Verordening (EG) nr. 396/2005 van het Europees Parlement en de Raad wat de maximumgehalten aan residuen van thiacloprid in of op bepaalde producten betreft


BIJLAGE


Bijlage II bij Verordening (EG) nr. 396/2005 wordt als volgt gewijzigd:


1)de kolom voor thiacloprid wordt vervangen door:

Bestrijdingsmiddelenresiduen en maximumresidugehalten (mg/kg)
CodenummerGroepen en voorbeelden van afzonderlijke producten waarvoor de MRL’s gelden (a)Thiacloprid
0100000FRUIT, VERS of BEVROREN; NOTEN
0110000Citrusvruchten0,01*
0110010Grapefruits/pompelmoezen
0110020Sinaasappelen
0110030Citroenen
0110040Limoenen/lemmetjes
0110050Mandarijnen
0110990Overige (2)
0120000Noten0,02*
0120010Amandelen
0120020Paranoten
0120030Cashewnoten
0120040Kastanjes
0120050Kokosnoten
0120060Hazelnoten
0120070Macadamianoten
0120080Pecannoten
0120090Pijnboompitten
0120100Pistaches
0120110Walnoten
0120990Overige (2)
0130000Pitvruchten
0130010Appelen0,01*
0130020Peren0,01*
0130030Kweeperen0,7
0130040Mispels0,7
0130050Loquats/Japanse mispels0,7
0130990Overige (2)0,01*
0140000Steenvruchten
0140010Abrikozen0,5
0140020Kersen (zoet)0,5
0140030Perziken0,01*
0140040Pruimen0,5
0140990Overige (2)0,01*
0150000Besvruchten en kleinfruit
0151000a) druiven
0,01*
0151010Tafeldruiven
0151020Wijndruiven
0152000b) aardbeien
1
0153000c) rubussoorten
1
0153010Bramen/braambessen
0153020Dauwbramen
0153030Frambozen (geel en rood)
0153990Overige (2)
0154000d) ander kleinfruit en besvruchten
1
0154010Blauwe bessen
0154020Veenbessen
0154030Aalbessen (rood, wit en zwart)
0154040Kruisbessen (geel, groen en rood)
0154050Rozenbottels
0154060Moerbeien (wit en zwart)
0154070Azaroles/Middellandse Zeemispels
0154080Vlierbessen
0154990Overige (2)
0160000Diverse vruchten met
0161000a) eetbare schil
0,01*
0161010Dadels
0161020Vijgen
0161030Tafelolijven
0161040Kumquats
0161050Carambola’s
0161060Kaki’s/Japanse persimoenen
0161070Jambolans/djamblangs
0161990Overige (2)
0162000b) niet-eetbare schil, klein
0162010Kiwi’s (geel, groen, rood)0,2
0162020Lychees0,01*
0162030Passievruchten/maracuja’s0,01*
0162040Woestijnvijgen/cactusvruchten0,01*
0162050Sterappelen0,01*
0162060Noord-Amerikaanse persimoenen0,01*
0162990Overige (2)0,01*
0163000c) niet-eetbare schil, groot
0163010Avocado’s0,01*
0163020Bananen0,01*
0163030Mango’s0,01*
0163040Papaja’s0,5
0163050Granaatappels0,01*
0163060Cherimoya’s0,01*
0163070Guaves0,01*
0163080Ananassen0,01*
0163090Broodvruchten0,01*
0163100Doerians0,01*
0163110Zuurzakken/doerian blanda0,01*
0163990Overige (2)0,01*
0200000GROENTEN, VERS of BEVROREN
0210000Wortel- en knolgewassen
0211000a) aardappelen
0,02
0212000b) tropische wortel- en knolgewassen
0,01*
0212010Cassave/maniok
0212020Bataten (zoete aardappelen)
0212030Yams
0212040Arrowroot/pijlwortel
0212990Overige (2)
0213000c) andere wortel- en knolgewassen, behalve suikerbiet
0,01*
0213010Rode bieten
0213020Wortels
0213030Knolselderij
0213040Mierikswortels
0213050Aardperen/topinamboers
0213060Pastinaken
0213070Wortelpeterselie
0213080Radijzen
0213090Schorseneren
0213100Koolrapen
0213110Rapen
0213990Overige (2)
0220000Bolgewassen0,01*
0220010Knoflook
0220020Uien
0220030Sjalotten
0220040Bosuien/groene uien en stengeluien
0220990Overige (2)
0230000Vruchtgroenten
0231000a) Solanaceae en Malvaceae
0231010Tomaten0,5
0231020Paprika’s0,01*
0231030Aubergines0,7
0231040Okra’s, okers0,01*
0231990Overige (2)0,01*
0232000b) Cucurbitaceae met eetbare schil
0232010Komkommers0,3
0232020Augurken0,01*
0232030Courgettes0,3
0232990Overige (2)0,01*
0233000c) Cucurbitaceae met niet-eetbare schil
0233010Meloenen0,2
0233020Pompoenen0,01*
0233030Watermeloenen0,2
0233990Overige (2)0,01*
0234000d) suikermais
0,01*
0239000e) andere vruchtgroenten
0,01*
0240000Koolsoorten (met uitzondering van wortels en babyleafgewassen van Brassica)0,01*
0241000a) bloemkoolachtigen
0241010Broccoli
0241020Bloemkolen
0241990Overige (2)
0242000b) sluitkoolachtigen
0242010Spruitjes
0242020Sluitkolen
0242990Overige (2)
0243000c) bladkoolachtigen
0243010Chinese kool/petsai
0243020Boerenkolen
0243990Overige (2)
0244000d) koolrabi’s
0250000Bladgroenten, kruiden en eetbare bloemen0,01*
0251000a) slasoorten
0251010Veldsla
0251020Sla
0251030Andijvie
0251040Tuinkers en andere kiemen en scheuten
0251050Winterkers
0251060Raketsla/rucola
0251070Rode amsoi
0251080Babyleafgewassen (met inbegrip van Brassica-soorten)
0251990Overige (2)
0252000b) spinazie en dergelijke bladgroente
0252010Spinazie
0252020Postelein
0252030Snijbiet
0252990Overige (2)
0253000c) druivenbladeren en bladeren van dergelijke soorten
0254000d) waterkers
0255000e) witlof/witloof/Brussels lof
0256000f) kruiden en eetbare bloemen
0256010Kervel
0256020Bieslook
0256030Bladselderij/snijselder
0256040Peterselie
0256050Salie
0256060Rozemarijn
0256070Tijm
0256080Basilicum en eetbare bloemen
0256090Laurierblad
0256100Dragon
0256990Overige (2)
0260000Peulgroenten0,01*
0260010Bonen (met peul)
0260020Bonen (zonder peul)
0260030Erwten (met peul)
0260040Erwten (zonder peul)
0260050Linzen
0260990Overige (2)
0270000Stengelgroenten0,01*
0270010Asperges
0270020Kardoenen
0270030Bleekselderij
0270040Knolvenkel
0270050Artisjokken
0270060Preien
0270070Rabarber
0270080Bamboescheuten
0270090Palmharten
0270990Overige (2)
0280000Paddenstoelen, mossen en korstmossen0,01*
0280010Gekweekte paddenstoelen
0280020Wilde paddenstoelen
0280990Mossen en korstmossen
0290000Algen en prokaryote organismen0,01*
0300000PEULVRUCHTEN0,01*
0300010Bonen
0300020Linzen
0300030Erwten
0300040Lupinen/lupinebonen
0300990Overige (2)
0400000OLIEHOUDENDE ZADEN EN VRUCHTEN
0401000Oliehoudende zaden
0401010Lijnzaad0,02*
0401020Pinda’s/aardnoten0,02*
0401030Papaverzaad/maanzaad0,02*
0401040Sesamzaad0,02*
0401050Zonnebloemzaad0,02*
0401060Koolzaad0,5
0401070Sojabonen0,02*
0401080Mosterdzaad0,5
0401090Katoenzaad0,02*
0401100Pompoenzaad0,02*
0401110Saffloerzaad0,02*
0401120Bernagiezaad0,02*
0401130Huttentutzaad0,02*
0401140Hennepzaad0,02*
0401150Wonderbonen0,02*
0401990Overige (2)0,02*
0402000Oliehoudende vruchten0,02*
0402010Olijven voor oliewinning
0402020Palmpitten
0402030Palmvruchten
0402040Kapok
0402990Overige (2)
0500000GRANEN
0500010Gerst0,01*
0500020Boekweit en andere pseudogranen0,01*
0500030Mais0,01*
0500040Gierst/pluimgierst0,01*
0500050Haver0,01*
0500060Rijst0,02
0500070Rogge0,01*
0500080Sorghum0,01*
0500090Tarwe0,1
0500990Overige (2)0,01*
0600000THEE, KOFFIE, KRUIDENTHEE, CACAO EN CAROB
0610000Thee10
0620000Koffiebonen0,05*
0630000Kruidenthee van0,05*
0631000a) bloemen
0631010Kamille
0631020Hibiscus/roselle
0631030Roos
0631040Jasmijn
0631050Lindebloesem
0631990Overige (2)
0632000b) bladeren en kruiden
0632010Aardbei
0632020Rooibos
0632030Maté
0632990Overige (2)
0633000c) wortels
0633010Valeriaan
0633020Ginseng
0633990Overige (2)
0639000d) alle andere delen van de plant
0640000Cacaobonen0,05*
0650000Carob/johannesbrood0,05*
0700000HOP0,05*
0800000SPECERIJEN
0810000Als specerij gebruikte zaden0,05*
0810010Anijs
0810020Zwarte komijn
0810030Selderij
0810040Koriander
0810050Komijn
0810060Dille
0810070Venkel
0810080Fenegriek
0810090Nootmuskaat
0810990Overige (2)
0820000Als specerij gebruikte vruchten0,05*
0820010Piment
0820020Szechuanpeper/anijspeper
0820030Karwij
0820040Kardemom
0820050Jeneverbes
0820060Peperkorrel (groen, wit en zwart)
0820070Vanille
0820080Tamarinde
0820990Overige (2)
0830000Als specerij gebruikte bast0,05*
0830010Kaneel
0830990Overige (2)
0840000Als specerij gebruikte wortels en wortelstokken
0840010Zoethout0,05*
0840020Gember (10)
0840030Geelwortel/kurkuma/koenjit0,05*
0840040Mierikswortel (11)
0840990Overige (2)0,05*
0850000Als specerij gebruikte knoppen0,05*
0850010Kruidnagels
0850020Kappertjes
0850990Overige (2)
0860000Als specerij gebruikte stampers0,05*
0860010Saffraan
0860990Overige (2)
0870000Als specerij gebruikte zaadrokken0,05*
0870010Foelie
0870990Overige (2)
0900000SUIKERGEWASSEN0,01*
0900010Suikerbiet
0900020Suikerriet
0900030Wortelcichorei
0900990Overige (2)
1000000PRODUCTEN VAN DIERLIJKE OORSPRONG — LANDDIEREN
1010000Producten afkomstig van
1011000a) varkens
1011010Spier0,1
1011020Vet0,07
1011030Lever0,5
1011040Nier0,5
1011050Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)0,5
1011990Overige (2)0,01*
1012000b) runderen
1012010Spier0,1
1012020Vet0,07
1012030Lever0,5
1012040Nier0,5
1012050Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)0,5
1012990Overige (2)0,01*
1013000c) schapen
1013010Spier0,1
1013020Vet0,07
1013030Lever0,5
1013040Nier0,5
1013050Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)0,5
1013990Overige (2)0,01*
1014000d) geiten
1014010Spier0,1
1014020Vet0,07
1014030Lever0,5
1014040Nier0,5
1014050Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)0,5
1014990Overige (2)0,01*
1015000e) paardachtigen
1015010Spier0,1
1015020Vet0,07
1015030Lever0,5
1015040Nier0,5
1015050Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)0,5
1015990Overige (2)0,01*
1016000f) pluimvee
1016010Spier0,02
1016020Vet0,01*
1016030Lever0,02
1016040Nier0,02
1016050Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)0,02
1016990Overige (2)0,01*
1017000g) andere gekweekte landdieren
1017010Spier0,1
1017020Vet0,07
1017030Lever0,5
1017040Nier0,5
1017050Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)0,5
1017990Overige (2)0,01*
1020000Melk0,05
1020010Runderen
1020020Schapen
1020030Geiten
1020040Paarden
1020990Overige (2)
1030000Vogeleieren0,02*
1030010Kippen
1030020Eenden
1030030Ganzen
1030040Kwartels
1030990Overige (2)
1040000Honing en andere producten van de bijenteelt (7)0,05*
1050000Amfibieën en reptielen0,01*
1060000Ongewervelde landdieren0,01*
1070000In het wild levende gewervelde landdieren0,01*
1100000PRODUCTEN VAN DIERLIJKE OORSPRONG — VIS, VISPRODUCTEN EN ANDERE PRODUCTEN VAN ZOUT- EN ZOETWATERDIEREN (8)
1200000UITSLUITEND VOOR DIERVOEDER GEBRUIKTE PRODUCTEN OF DELEN VAN PRODUCTEN (8)
1300000VERWERKTE VOEDINGSMIDDELEN (9)
(*) Bepaalbaarheidsgrens
(a) Voor de volledige lijst van producten van plantaardige en dierlijke oorsprong waarvoor MRL’s gelden, zie bijlage I.


Top