Europa Vandaag: zomerse hitte, maar afkoelperiode voor Europese politici

maandag 18 juli 2022, 8:00

Europa Vandaag brengt u dagelijks op de hoogte van de activiteiten in de Europese politiek. Geselecteerd en becommentarieerd door de redactie van Europa-Nu.nl. Raadpleeg dagelijks de rubriek om op de hoogte te blijven van Europese ontwikkelingen!

 
Man aan laptop op het strand
Bron: flickr/Giorgio Montersino

Europarlementariërs mogen even afkoelen tijdens reces

Het is zomer en ook in Brussel en Straatsburg betekent dat weinig formele agendapunten de komende periode. Vanaf 30 augustus komen er weer EP-commissies bijeen, en op 12 september start er weer een plenaire vergadering van het Europees Parlement. Die week is ook direct de jaarlijkse Staat van de Unie-toespraak i van de voorzitter van de Europese Commissie. Maar voor nu kunnen Europarlementariërs dus even stoom afblazen.

Dat betekent echter niet dat ze ook allemaal met vakantie gaan: Europarlementariërs leggen werkbezoeken af, bereiden voorstellen voor, verdiepen zich in onderwerpen, en gaan in hun eigen lidstaat langs organisaties en partijgenoten.


 
man stroopt zijn mouwen op

Summer casual in Praag?

De Europese ministers komen in de zomer niet bijeen in formele raden, maar gedurende de zomer vinden er nog wel informele bijeenkomsten van de Europese Raad plaats. Nu het Tsjechische voorzitterschap is afgetrapt, zullen de ministers in de Raad van de Europese Unie in informele setting bijeenkomen om de doelstellingen voor het voorzitterschap te bespreken. Wat gaat er op de agenda komen onder leiding van Tsjechië, en wat wordt er op de lange baan geschoven?


 
Charles Michel, Ursula von der Leyen
Bron: The Council of the European Union

Europa Vandaag met zomerstop tot 29 augustus

De redactie van Europa-Nu.nl werkt hard door in de zomer, maar de rubriek Europa Vandaag heeft een zomerstop. In deze periode blijft de redactie u in de andere rubrieken dagelijks van nieuws en achtergronden voorzien over de Europese Unie.

Tot 29 augustus!