Drs. L.M.L.H.A. (Loek) Hermans

foto Drs. L.M.L.H.A. (Loek) Hermans
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
© Hans Kouwenhoven
Met dank overgenomen van Parlement.com.

VVD-politicus en bestuurder, die al heel jong besloot dat hij de politiek zou ingaan. Werd actief in de JOVD i, lid van de Nijmeegse gemeenteraad en, 26 jaar jong, Tweede Kamerlid. Was woordvoerder binnenlands bestuur, politie en media. Leidde de parlementaire enquête paspoortproject i. Verloor de strijd om het fractievoorzitterschap van Joris Voorhoeve i. Daarna een opvallende carrière als bestuurder. Drie hoge functies, in geen bleef hij langer dan vier jaar: burgemeester van Zwolle, Commissaris van de Koningin in Friesland, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Werd daarna voorzitter MKB Nederland en fractievoorzitter van de VVD in de Eerste Kamer. Stapte op vanwege de ondergang van een zorgbedrijf waarvan hij commissaris was.

VVD
in de periode 1977-2015: lid Tweede Kamer, lid Eerste Kamer, fractievoorzitter EK, minister, Commissaris van de Koning(in)

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.