SGP en Eerste Kamerverkiezingen 2007

Met dank overgenomen van Parlement.com.

De SGP i haalde bij de Eerste Kamerverkiezingen van 29 mei 2007 2 zetels in de Eerste Kamer i. Lijsttrekker was Gerrit Holdijk i. De SGP had voor de verkiezingen 2 zetels in de Eerste Kamer.

1.

Uitslag

De SGP haalde bij de Eerste Kamerverkiezingen van 29 mei 2007 i 3.690 berekende stemmen (2,3%) van de 163.087 uitgebrachte berekende stemmen. De partij haalde hiermee 2 zetels.

De SGP deed aan de verkiezingen mee in een lijstencombinatie i met het CDA i en de ChristenUnie i. Deze lijstencombinatie behaalde in totaal 56.897 berekende stemmen. Dit leverde de lijstencombinatie 26 volle zetels plus 1 restzetel i op. Dankzij de lijstencombinatie haalde de SGP 2 Eerste Kamerzetels in plaats van 1.

In totaal deden er 3 lijstencombinaties mee aan de verkiezingen. Als er geen enkele lijstencombinatie aan de verkiezingen had deelgenomen, zou de SGP een zetel minder hebben gehaald.

De SGP deed aan de Eerste Kamerverkiezingen mee in de provincies Overijssel, Flevoland, Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland en Zeeland.

2.

Voorkeurkandidaten

Om de voorkeursdrempel te halen waren 1.088 berekende stemmen (50% van de kiesdeler i) nodig. Hieraan voldeden:

 

Kandidaat

Berekende stemmen

Gerrit Holdijk i

3.317

3.

Kandidaten

Neem contact op met de redactie van PDC voor een overzicht van de kandidaten.

 

Meer over