Geleidende brief ter aanbieding van de initiatiefnota - Oog voor de toekomstige toegankelijkheid - over kleine scholen

Deze geleidende brief i is onder nr. 1 toegevoegd aan dossier 31526 - Oog voor de toekomstige toegankelijkheid – over kleine scholen.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Oog voor de toekomstige toegankelijkheid - over kleine scholen; Geleidende brief ter aanbieding van de initiatiefnota 
Document­datum 08-07-2008
Publicatie­datum 14-07-2008
Nummer KST120751
Kenmerk 31526, nr. 1
Van Staten-Generaal (SG)
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2007–2008

31 526

Oog voor de toekomstige toegankelijkheid over kleine scholen

Nr. 1

GELEIDENDE BRIEF

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 8 juli 2008

Hierbij bied ik u aan de initiatiefnota «Oog voor de toekomstige toegankelijkheid – over kleine scholen». De nota bevat een analyse van de wet- en regelgeving ten aanzien van opheffing van scholen en de belemmering in deze regelgeving om in bijzondere omstandigheden scholen alsnog in stand te houden.

Wet- en regelgeving moet, mijns inziens, ter ondersteuning zijn voor het functioneren van de samenleving en een antwoord geven op maatschappelijke vraagstukken en ontwikkelingen. Het gaat om vraagstukken als die van een toenemende druk op scholen als gevolg van onder meer demografische ontwikkelingen. Het belang van deze nota betreft het feit dat er een antwoord wordt gegeven ten aanzien van een omissie binnen de huidige wet- en regelgeving.

De hoofdconclusie in deze nota is dat de Wet op het primair onderwijs dient te worden gewijzigd. Ik pleit voor het realiseren van een discre-tionaire bevoegdheid voor de minister, opdat de minister in bijzondere omstandigheden alsnog kan besluiten een school in stand te houden, mits de kwaliteit van het onderwijs wordt gegarandeerd.

Gaarne ben ik bereid met de Kamer in discussie te gaan omtrent deze nota.

Jan Jacob van Dijk

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.