Politiek Café GroenLinks Utrecht op 19 november: Opwarmen voor het Toekomstcongres

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 19 november 2008 19:30 - 21:00
plaats Utrecht
locatie Café Averechts, Lijsterstraat 49 Toon locatie
aanwezigen J.F. (Jesse) Klaver i, S.P. (Simon) Otjes i, B.A.W. (Bart) Snels i, D. (David) Rietveld i e.a.
organisatie DWARS, GroenLinkse Jongeren (DWARS) i

Op 22 november wordt tijdens het GroenLinks-congres over het nieuwe beginselprogramma van GroenLinks besloten. Een stuk waar lang over is gesproken. Op woensdag 19 november organiseert GroenLinks Utrecht een opwarmertje voor het congres.

Er wordt stilgestaan bij het beginselprogramma en de vraag of dit aan de verwachtingen voldoet. Ook wordt alvast een voorschot op de discussie over de amendementen genomen. Onder andere ‘een stapje terug’, ‘keuzevrijheid in medisch-ethische kwesties’ en ‘de intrinsieke waarde van de natuur’ zullen aan de orde komen.

Het panel zal bestaan uit Simon Otjes (lid partijraad en oud-bestuurslid DWARS), Jesse Klaver (voorzitter DWARS), Bart Snels (directeur wetenschappelijk bureau GL) en David Rietveld (gemeenteraadslid Den Haag). Wil je meepraten zonder lastig spreekbonnen systeem? Kom dan naar Utrecht. Het politiek cafe is mede-georganiseerd door oud-politiekvoorzitter van DWARS, Steven de Vries.

De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.00 uur en vindt plaats in café Averechts, Lijsterstraat 49. Na 21.00u kan de discussie al borrelend doorgaan.

Datum: 19 november 2008

Tijd: 19.30u tot 21.00u

Plaats: Café Averechts, Lijsterstraat 49, Utrecht


1.

DWARS, GroenLinkse Jongeren (DWARS)

Deze in 1991 opgerichte politieke jongerenorganisatie is gelieerd aan de politieke partij GroenLinks i. DWARS is een organisatie voor en door jongeren van 14 tot 28 jaar die zich betrokken voelen bij groene en linkse politiek. De organisatie kent verschillende afdelingen, verspreid over heel Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht.

2.

Meer over...