Brief staatssecretaris over de stappen die worden genomen voor implementatie van het Nationaal Antennebeleid - Nationaal Antennebeleid

Deze brief is onder nr. 3 toegevoegd aan dossier 27561 - Nationaal Antennebeleid.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Nationaal Antennebeleid; Brief staatssecretaris over de stappen die worden genomen voor implementatie van het Nationaal Antennebeleid 
Document­datum 14-12-2000
Publicatie­datum 12-03-2009
Nummer KST50467
Kenmerk 27561, nr. 3
Van Verkeer en Waterstaat (VW)
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2000–2001

27 561

Nationaal Antennebeleid

Nr. 3

BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN VERKEER EN WATERSTAAT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 14 december 2000

Hierbij voldoe ik aan het verzoek van de heer Eurlings, gedaan tijdens de regeling van werkzaamheden dinsdag jl., om de Tweede Kamer te informeren inzake de stappen die nu worden ondernomen in het kader van de implementatie van het aan u aangeboden Nationaal Antennebeleid.

Vooraf wil ik benadrukken dat er tijdens de totstandkoming van de Nota Nationaal Antennebeleid al veel gebeurd is. Er is veel voorlichtingsmateriaal ontwikkeld voor publiek en medeoverheden. De gemeenten zijn uitvoerig geïnformeerd door middel van brochures en bijeenkomsten. Er is diepgaand onderzoek verricht naar de achtergronden van de huidige knelpunten. En tenslotte heb ik om alle belanghebbende partijen (overheden, markt en gebruikers) bij de totstandkoming van het Nationaal Antennebeleid te betrekken een nationaal antenneplatform opgericht, dat tot nu toe twee keer onder leiding van de heer Tommel bijeen geweest is. In dit platform bleek een sterke wil tot samenwerking.

Voorts heb ik continu overleg met de andere overheden met als doel de periode tot nieuwe wet- en regelgeving beschikbaar is zo goed mogelijk te benutten ter bescherming van de belangen van de burger en de operators. Ik start binnenkort overleg met betrokken partijen (rijksoverheid, mede-overheden en netwerk-operators) over de totstandkoming van het convenant.

Tenslotte doe ik op dit moment een gedetailleerd onderzoek naar de opzet en taken van het in de nota voorgestelde Nationaal Antennebureau en Nationaal Antenneregister.

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, J. M. de Vries

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.