Brief minister met reactie op het agenderen van re-integratie als een van de prioritaire onderwerpen voor het Wetgevingsoverleg Begrotingsonderzoek SZW op 29 november 2007 - Beleidsdoorlichting Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Deze brief is onder nr. 2 toegevoegd aan dossier 30982 - Beleidsdoorlichting Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Beleidsdoorlichting Sociale Zaken en Werkgelegenheid; Brief minister met reactie op het agenderen van re-integratie als een van de prioritaire onderwerpen voor het Wetgevingsoverleg Begrotingsonderzoek SZW op 29 november 2007 
Document­datum 16-11-2007
Publicatie­datum 14-03-2009
Nummer KST112454
Kenmerk 30982, nr. 2
Van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW)
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2007–2008

30 982

Beleidsdoorlichting Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Nr. 2

BRIEF VAN DE MINISTER VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 16 november 2007

Voor het Wetgevingsoverleg Begrotingsonderzoek SZW op 29 november heeft u re-integratie als een van de prioritaire onderwerpen geagendeerd. Voor de goede orde wil ik u erop wijzen dat in de begroting SZW 2007 is aangekondigd dat in 2007 een beleidsdoorlichting van artikel 23 betreffende het re-integratiebeleid – in de begroting 2008 is dit artikel 47 geworden – wordt afgerond. De beleidsdoorlichting zal vanwege nog af te ronden onderzoek niet vóór de begrotingsbehandeling gereed zijn en op zijn vroegst in de tweede helft van december naar u worden toegezonden.

Aanleiding voor de doorlichting is de Regeling periodiek evaluatieonderzoek enbeleidsinformatie 2006(RPE) (Staatscourant 28 april 2006, nr. 83 pagina. 4)die het ministerie verplicht om periodiek (eens in de 4 tot 7 jaar) elk algemeen of operationeel doel in de begroting door te lichten aan de hand van de volgende vragen:

  • a. 
    Wat is het probleem dat aanleiding is (geweest) voor beleid? Is dit probleem nog actueel?
  • b. 
    Wat is de oorzaak van het probleem?
  • c. 
    Waarom rekent de overheid het tot haar verantwoordelijkheid om het probleem op te lossen?
  • d. 
    Waarom ligt de verantwoordelijkheid op rijksniveau (en niet op decentraal of EU-niveau)? Hoe is de verantwoordelijkheid vormgegeven en waarom?
  • e. 
    Welke doelstelling heeft de overheid geformuleerd voor de oplossing van het probleem?
  • f. 
    Welke instrumenten (zullen) worden ingezet? Hoe is de samenhang tussen de instrumenten? Is er sprake van overlap? Wat is bekend over de uitvoering van beleid?
  • g. 
    Dragen de instrumenten bij aan de geformuleerde doelstellingen (oplossing voor het probleem)? Wat zijn de belangrijkste positieve en negatieve neveneffecten?
  • h. 
    Hoe wordt de hoogte bepaald van de budgetten die worden ingezet? Wat is hiervan de onderbouwing?

De beleidsdoorlichting art. 23 is gericht op re-integratie in den brede.

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, J. P. H. Donner

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.