Brief minister over de instelling van de Taskforce (her)ontwikkeling bedrijventerreinen - Landschapsontwikkeling

Deze brief is onder nr. 3 toegevoegd aan dossier 31253 - Landschapsontwikkeling.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Landschapsontwikkeling; Brief minister over de instelling van de Taskforce (her)ontwikkeling bedrijventerreinen 
Document­datum 18-04-2008
Publicatie­datum 01-04-2009
Nummer KST117675
Kenmerk 31253, nr. 3
Van Economische Zaken (EZ)
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2007–2008

31 253

Landschapsontwikkeling

Nr. 3

1 Ter inzage gelegd bij het Centraal Informatiepunt Tweede Kamer.

BRIEF VAN DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 18 april 2008

In de brief aan uw Kamer (31 200 XI/29 435, nr. 73) kondigen Minister Cramer en ik aan dat er een taskforce (her)ontwikkeling bedrijventerreinen onder voorzitterschap van de heer Noordanus zal worden ingesteld. Mede ten behoeve van het AO Nota Ruimte op 24 april a.s. informeer ik u hierbij, mede namens de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer over de laatste stand van zaken.

De samenstelling van de taskforce is in nauwe samenwerking met de heer Noordanus tot stand gekomen. In de taskforce zijn de diverse deskundigheden en visies op de (her)ontwikkeling van bedrijventerreinen gebundeld. Hierdoor is de taskforce in staat om creatieve oplossingen voor te stellen en uitvoerbare aanbevelingen te doen, die gebaseerd zijn op een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid in de uitvoering van de herstructurering van overheid en bedrijfsleven gezamenlijk. Het instellingsbesluit en de vergoedingenregeling met de complete samenstelling van de taskforce treft u als bijlage bij deze brief aan1.

In de eerder genoemde brief is aangegeven dat we de taskforce vragen om eind mei 2008 de aanbevelingen gereed te hebben. Op verzoek van de heer Noordanus en gezien de complexe problematiek, heb ik, mede namens Minister Cramer, ermee ingestemd dat het definitieve eindadvies

I september beschikbaar komt. Dit onder voorwaarde dat de taskforce op

II april 2008 een tussenrapportage levert van haar werkzaamheden met daarin aangegeven de kansrijke opties voor een nieuwe invulling van het rijksbeleid over de (her)ontwikkeling van bedrijventerreinen.

Deze tussenrapportage stuur ik u hierbij, mede namens de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, toe1. De tussenrapportage bevat een aantal interessante denklijnen die ik u in dit stadium niet wil onthouden. Samen met de Minister van VROM zal ik echter pas inhoudelijk reageren nadat we het eindadvies van de taskforce hebben ontvangen.

Tenslotte heb ik, samen met de Minister van VROM, in eerder genoemde brief van 7 december 2007 aan uw Kamer over de «Agenda bedrijventerreinen 2008–2009» gemeld dat er pilots kwaliteit bedrijventerreinen worden ingesteld. Inmiddels zijn er vijf pilots geselecteerd. De vijf geselecteerde pilots zijn: Overijssel Sterrensysteem, Oss en provincie Noord-Brabant, Zutphen de Mars, Groningen–Assen en de gemeente Zaanstad. Over de voortgang en de uitkomsten houden wij u op de hoogte.

De minister van Economische Zaken M. J. A. van der Hoeven

3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.