Kom naar het Europaplein in Enschede! Aan jou de keus!

Stadhuis aan de Langestraat in Enschede
datum 14 mei 2009 15:00 - 21:00
plaats Enschede
locatie Oude Markt Toon locatie
organisatie Bureau van het Europees Parlement i

In de aanloop naar de Europese verkiezingen van 4 juni 2009 worden er overal in het land evenementen georganiseerd om de verkiezingsdatum onder de aandacht te brengen. Centraal hierbij staat een levensgroot bordspel, een schaakbord in de vorm van een ster. In alle vakken staat een campagnethema geschreven.

Waar?

14 mei Enschede, Oude Markt, van 15.00 - 21.00 uur

You're the star!

Wil je meedoen? Kom dan naar het evenement en plaats je pion op het thema van je keuze. Is een thema dat voor jou belangrijk is niet vermeld? Dan kun je dat natuurlijk toevoegen. Iedereen die iets op het bord wil zetten, wordt uitgenodigd voor een gesprek. Want je wilt natuurlijk graag uitleggen waarom dat onderwerp voor jou belangrijk is.

Europarlementariërs?

Met wie ga je dan in gesprek? Met Europarlementariërs i en met politici die zich kandidaat gesteld hebben voor het Europees Parlement. Een i van hen start het spel door vier onderwerpen te kiezen en een oranje pion op het bord te plaatsen. Elk evenement start dus met een debat. Een gespreksleider zal de debatten in goede banen leiden.

En verder?

Afgezien van het schaakspel met thema's is er nog veel meer te beleven: er worden ballonnen uitgedeeld, je kunt er de stemwijzer invullen, de Nationale Jeugdraad i is aanwezig met een activiteitenbus, de politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen zullen zich presenteren, er wordt gefilmd.... kortom, genoeg te doen!

Wat zijn de campagnethema's?

De hoofdthema's die in deze campagne een rol zullen spelen zijn de economische crisis, klimaatverandering i, energie i en voedselproductie.

lees hier meer over de verkiezingsthema's.

Meer informatie

website EP


1.

Bureau van het Europees Parlement

Het Bureau bestaat uit de Voorzitter i van het Europees Parlement i, veertien ondervoorzitters en vijf quaestoren. Het stelt de raming van de begroting van het Parlement op en regelt alle administratieve, personeels- en organisatorische kwesties.

2.

Meer over...