Festival: ‘Oost-Nederland Blij met Europa!' te Enschede

Stadhuis aan de Langestraat in Enschede
datum 28 mei 2009 10:00 - 21:00
plaats Enschede

Achtergrondinformatie ‘Oost-Nederland Blij met Europa!

Het doel van dit event is het voor een groot publiek inzichtelijk maken wat mede met Europees geld tot stand kan komen in Oost-Nederland. Op een inspirerende en originele manier geven we voorlichting over het nut, de zin en de resultaten van het gebruik van Europees geld. In speciaal voor dit evenement ontworpen Blij met Europapaviljoenen (twee maal 8 x4) laten we films van een twintigtal aansprekende projecten zien, voeren we een theaterstuk ‘Europees geld telt!’ op, spelen we met een Rad van Fortuin, is er een ballonnenwedstrijd voor de kinderen (8 tot 12 jaar), verleiden acteurs met een liedjesshow het publiek om een kijkje te komen nemen. Een locale bekendheid praat een en ander aan elkaar en betrekt het publiek erbij. In Nijmegen, Arnhem en Zutphen presenteert Angelique Krüger, in Doetinchem Eric Schuurman en in Deventer en Enschede is Marga Bult de publiekstrekker.

Tournee 'Oost-Nederland Blij met Europa!'

Sinds 2000 zijn meer dan tweehonderd projecten tot stand gekomen die de economie van Gelderland, Overijssel en een deel van Utrecht hebben verbeterd. Deze projecten zijn deels met Europees geld tot stand gekomen. De provincies willen het succesvolle resultaat graag op een inspirerende manier delen met alle inwoners van Oost-Nederland. Onder het motto 'Oost-Nederland Blij met Europa!' gaan we op tournee van 15 tot en met 30 mei.

Met ons ‘Blij met Europa!’-paviljoen bezoeken we zes plaatsen in Oost-Nederland: we starten op 15 mei in Nijmegen, en via Doetinchem 16 mei, Deventer 19 mei, Zutphen 26 mei, Enschede 28 mei en we eindigen de tournee in Arnhem. Angelique Krüger, Eric Schuurman en Marga Bult, bekendheden van de regionale televisie presenteren het ludieke en informatieve programma.

Europees geld telt!

Met een theaterstuk ‘Europees geld telt’ maakt het publiek kennis op een luchtige manier kennis van het nut van het gebruik van Europese subsidies. Wat er in onze regio daadwerkelijk tot stand is gekomen is te zien in een aantal korte films van een twintigtal aansprekende projecten. In Enschede is er zelfs een heuse ‘debating game’ waar scholieren debatteren over de rol van de Europese Unie in Oost-Nederland. Het winnende team wint een reis naar Brussel.

Rad van Fortuin

Naast demonstraties en presentaties van de projecten kan het publiek zijn geluk beproeven bij het Rad van Fortuin waar leuke prijzen te winnen zijn. Voor de kleine Europeanen onder ons is er een ballonnenwedstrijd waar een dagje uit mee is te winnen.

Meer informatie, Vivian Stribos, T (026) 359 85 12, v.stribos@prv.gelderland.nl


1.

Meer over...