Besluit 2005/629 - Instelling van een Wetenschappelijk, Technisch en Economisch Comité voor de visserij

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Dit besluit was geldig van 26 augustus 2005 tot 16 maart 2016.

2.

Kerngegevens

officiële titel

2005/629/EG: Besluit van de Commissie van 26 augustus 2005 tot instelling van een Wetenschappelijk, Technisch en Economisch Comité voor de visserij

officiële Engelstalige titel

2005/629/EC: Commission Decision of 26 August 2005 establishing a Scientific, Technical and Economic Committee for Fisheries
 
Rechtsinstrument Besluit
Wetgevingsnummer Besluit 2005/629
Celex-nummer i 32005D0629

3.

Key dates

Document 26-08-2005
Bekendmaking in Publicatieblad 31-08-2005; PB L 225 p. 18-22
Inwerkingtreding 26-08-2005; in werking datum document
Einde geldigheid 16-03-2016; opgeheven door 32016D0226(01)

4.

Wettekst

31.8.2005   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 225/18

 

BESLUIT VAN DE COMMISSIE

van 26 augustus 2005

tot instelling van een Wetenschappelijk, Technisch en Economisch Comité voor de visserij

(2005/629/EG)

DE COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap,

Gelet op Verordening (EG) nr. 2371/2002 van de Raad van 20 december 2002 inzake de instandhouding en de duurzame exploitatie van de visbestanden in het kader van het gemeenschappelijk visserijbeleid (1), en met name op artikel 33, lid 1,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

De tenuitvoerlegging van het beleid van de Gemeenschap inzake visserij en aquacultuur vereist bijstand van hooggekwalificeerde wetenschappelijke medewerkers, met name op het gebied van de mariene en visserijbiologie, visserijtechniek, visserijeconomie en verwante vakgebieden, en in verband met de vereisten inzake onderzoek en gegevensverzameling met betrekking tot visserij en aquacultuur.

 

(2)

Deze bijstand moet worden geboden door een permanent Wetenschappelijk, Technisch en Economisch Comité voor de visserij (WTECV) dat binnen de Commissie wordt ingesteld.

 

(3)

Overeenkomstig artikel 33 van Verordening (EG) nr. 2371/2002 moet de Commissie het WTECV op gezette tijden raadplegen over aangelegenheden betreffende de instandhouding en het beheer van levende aquatische hulpbronnen, met inbegrip van biologische, economische, milieu-, sociale en technische overwegingen, en moet zij bij voorstellen inzake visserijbeheer uit hoofde van die verordening rekening houden met het advies van het WTECV.

 

(4)

Het advies van het WTECV over aangelegenheden in verband met visserij moet steunen op de beginselen van deskundigheid, onafhankelijkheid, onpartijdigheid, en doorzichtigheid.

 

(5)

Het is van essentieel belang dat het WTECV optimaal gebruik maakt van externe deskundigheid die binnen en buiten de Gemeenschap aanwezig is, als dat noodzakelijk is voor een specifiek probleem.

 

(6)

Gelet op het aantal noodzakelijke wijzigingen en de omvang daarvan, moet Besluit 93/619/EG van de Commissie van 19 november 1993 betreffende de instelling van een Wetenschappelijk, Technisch en Economisch Comité voor de visserij (2) worden ingetrokken,

BESLUIT:

Artikel 1

Instelling van het comité

Er wordt een Wetenschappelijk, Technisch en Economisch Comité voor de visserij ingesteld, hierna „het WTECV” genoemd.

Artikel 2

Rol van het WTECV

  • 1. 
    Op gezette tijden of wanneer dit noodzakelijk wordt geacht, verzoekt de Commissie het WTECV om advies over vraagstukken zoals bedoeld in artikel 33, lid 1, van Verordening (EG) nr. 2371/2002. De Commissie kan voor het uitbrengen van een dergelijk advies een bepaalde termijn stellen.
  • 2. 
    Het WTECV kan de Commissie op eigen initiatief advies geven over vraagstukken zoals bedoeld in artikel 33, lid 1, van Verordening (EG) nr. 2371/2002.
  • 3. 
    Het WTECV stelt jaarlijks een rapport op over:
 

a)

de situatie van de voor de Europese Gemeenschap relevante visbestanden;

 

b)

de economische consequenties van de situatie van deze visbestanden;

 

c)

de ontwikkeling van de visserijactiviteit, onder verwijzing naar de biologische, technische en economische aspecten;

 

d)

andere economische factoren die op de visserij van invloed zijn.

Artikel 3

Structuur

  • 1. 
    Het WTECV bestaat uit minimaal 30 en maximaal 35 leden.
  • 2. 
    Leden van het WTECV zijn wetenschappelijke deskundigen op het gebied van mariene biologie, mariene ecologie, visserijwetenschappen, natuurbescherming, bestandsdynamiek, statistiek, vistuigtechnologie, aquacultuur en de economische aspecten van visserij en aquacultuur.

Artikel...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

 

5.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

6.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de samenvatting van wetgeving, de geconsolideerde versie, de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en tot slot de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

7.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.