Besluit 2007/98 - Geharmoniseerde gebruik van het radiospectrum in de 2 GHz-frequentieband voor de implementatie van systemen voor mobiele satellietdiensten

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze beschikking is op 15 februari 2007 gepubliceerd en is op 14 februari 2007 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

2007/98/EG: Beschikking van de Commissie van 14 februari 2007 betreffende het geharmoniseerde gebruik van het radiospectrum in de 2 GHz-frequentieband voor de implementatie van systemen voor mobiele satellietdiensten (Kennisgeving geschied onder nummer C(2007) 409) (Voor de EER relevante tekst )

officiële Engelstalige titel

2007/98/EC: Commission Decision of 14 February 2007 on the harmonised use of radio spectrum in the 2 GHz frequency bands for the implementation of systems providing mobile satellite services (notified under document number C(2007) 409) (Text with EEA relevance )
 
Rechtsinstrument Beschikking
Wetgevingsnummer Besluit 2007/98
Celex-nummer i 32007D0098

3.

Key dates

Document 14-02-2007
Bekendmaking in Publicatieblad 15-02-2007; OJ L 219M , 24.8.2007,Special edition in Croatian: Chapter 13 Volume 038,OJ L 43, 15.2.2007
Inwerkingtreding 14-02-2007; in werking datum kennisgeving
Einde geldigheid 31-12-9999
Kennisgeving 14-02-2007

4.

Wettekst

15.2.2007   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 43/32

 

BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE

van 14 februari 2007

betreffende het geharmoniseerde gebruik van het radiospectrum in de 2 GHz-frequentieband voor de implementatie van systemen voor mobiele satellietdiensten

(Kennisgeving geschied onder nummer C(2007) 409)

(Voor de EER relevante tekst)

(2007/98/EG)

DE COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap,

Gelet op Beschikking nr. 676/2002/EG van het Europees Parlement en de Raad van 7 maart 2002 inzake een regelgevingskader voor het radiospectrumbeleid in de Europese Gemeenschap (Radiospectrumbeschikking) (1), met name op artikel 4, lid 3,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Een doeltreffend en coherent gebruik van radiospectrum is van fundamenteel belang voor de ontwikkeling van elektronische communicatiediensten en helpt de Europese Unie de groei, het concurrentievermogen en de werkgelegenheid te stimuleren; het spectrum moet gemakkelijker toegankelijk worden gemaakt om de efficiëncy te verhogen, de innovatie te bevorderen en de flexibiliteit voor de gebruiker en de keuzemogelijkheden voor de consument te vergroten zonder de doelstellingen van algemeen belang uit het oog te verliezen (2).

 

(2)

De Commissie bevordert nieuwe en innovatieve communicatiesystemen waarbij gebruik wordt gemaakt van om het even welk technisch platform dat op nationaal, regionaal of pan-Europees niveau diensten kan leveren.

 

(3)

In dit verband worden systemen die mobiele satellietdiensten (mobile satellite services — MSS) kunnen leveren beschouwd als een innovatief, alternatief platform dat verschillende soorten pan-Europese telecommunicatie- en omroep/meerkanaalstransmissiediensten kan leveren ongeacht de locatie van eindgebruikers, zoals hogesnelheidstoegang tot internet en intranet, mobiele multimedia en civiele bescherming en rampenbestrijding. Dit zou een verbetering kunnen betekenen van de dienstverlening in plattelandsgebieden in de Gemeenschap en zo de digitale kloof op geografisch niveau kunnen verkleinen. De invoering van nieuwe MSS-systemen zou tevens een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van de interne markt en de mededinging kunnen verbeteren door het aanbod en de beschikbaarheid van pan-Europese diensten en eind-tot-eindverbindingen uit te breiden en doelmatige investeringen aan te moedigen.

 

(4)

MSS-systemen zouden ten minste een of meer ruimtestations moeten omvatten alsmede complementaire grondcomponenten (complementary ground components — CGC), d.w.z. grondstations op vaste locaties, om de beschikbaarheid van mobiele satellietdiensten te verbeteren in gebieden waar niet kan worden ingestaan voor de vereiste kwaliteit van de communicatie met een of meer ruimtestations.

 

(5)

Radiospectrum is beschikbaar en gepland voor gebruik voor MSS in de frequentiebanden 1 980-2 010 MHz en 2 170-2 200 MHz (2 GHz-banden), overeenkomstig de op de WARC-92 genomen besluiten van de Internationale Telecommunicatie Unie (ITU).

 

(6)

Een geharmoniseerd en doelmatig gebruik van de 2 GHz-banden voor systemen die op regionaal of pan-Europees niveau MSS leveren is noodzakelijk, met name als gevolg van het bereik van satellietsignalen die van nature grensoverschrijdend zijn.

 

(7)

Op 6 oktober 2005 verstrekte de Commissie de CEPT overeenkomstig artikel 4, lid 2, van Beschikking nr. 676/2002/EG een mandaat (3) om de geharmoniseerde technische voorwaarden voor het gebruik van 2 GHz-banden voor MSS in de Gemeenschap te onderzoeken. De CEPT heeft vervolgens zijn verslag ingediend over de technische voorwaarden voor het gebruik van het 2GHz-spectrum door dergelijke systemen.

 

(8)

De 2 GHz-banden worden in de meeste lidstaten momenteel niet gebruikt en zouden, overeenkomstig...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

 

5.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

6.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

7.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.