Wijziging van bijlage I (Veterinaire en fytosanitaire aangelegenheden), bijlage II (Technische voorschriften, normen, keuring en certificatie) en Protocol 47 (Opheffing van de technische belemmeringen voor het handelsverkeer in wijn) bij de EER-overeenkomst

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze overig is op 21 februari 2008 gepubliceerd.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Besluit van het Gemengd Comité van de EER nr. 97/2007 van 28 september 2007 tot wijziging van bijlage I (Veterinaire en fytosanitaire aangelegenheden), bijlage II (Technische voorschriften, normen, keuring en certificatie) en Protocol 47 (Opheffing van de technische belemmeringen voor het handelsverkeer in wijn) bij de EER-overeenkomst

officiële Engelstalige titel

Decision of the EEA Joint Committee No 97/2007 of 28 September 2007 amending Annex I (Veterinary and phytosanitary matters), Annex II (Technical regulations, standards, testing and certification) and Protocol 47 (Abolition of technical barriers to trade in wine) to the EEA Agreement
 
Rechtsinstrument Overig
Celex-nummer i 22007D0097

3.

Key dates

Document 28-09-2007
Bekendmaking in Publicatieblad 21-02-2008; Special edition in Croatian: Chapter 11 Volume 065,OJ L 47, 21.2.2008
Ondertekening 28-09-2007; Brussel
Inwerkingtreding 01-01-1001; in werking zie art 2
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

21.2.2008   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 47/3

 

BESLUIT VAN HET GEMENGD COMITÉ VAN DE EER

Nr. 97/2007

van 28 september 2007

tot wijziging van bijlage I (Veterinaire en fytosanitaire aangelegenheden), bijlage II (Technische voorschriften, normen, keuring en certificatie) en Protocol 47 (Opheffing van de technische belemmeringen voor het handelsverkeer in wijn) bij de EER-overeenkomst

HET GEMENGD COMITÉ VAN DE EER,

Gelet op de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte, gewijzigd bij het Protocol tot aanpassing van de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte, hierna „de Overeenkomst” genoemd, en met name op artikel 98,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Bijlage I bij de Overeenkomst werd gewijzigd bij Besluit nr. 75/2007 van het Gemengd Comité van de EER van 6 juli 2007 (1).

 

(2)

Bijlage II bij de Overeenkomst werd gewijzigd bij Besluit nr. 79/2007 van het Gemengd Comité van de EER van 6 juli 2007 (2).

 

(3)

Protocol 47 bij de Overeenkomst werd gewijzigd bij Besluit nr. 161/2006 van het Gemengd Comité van de EER van 8 december 2006 (3).

 

(4)

Het Vorstendom Liechtenstein en de Zwitserse Bondsstaat vormen een douane-unie overeenkomstig hun Douaneverdrag van 29 maart 1923.

 

(5)

Bijlage 11 (Sanitaire en zoötechnische maatregelen voor de handel in levende dieren en dierlijke producten) bij de Overeenkomst tussen de Europese Gemeenschap en de Zwitserse Bondsstaat inzake de handel in landbouwproducten (hierna „de Landbouwovereenkomst” genoemd) (4) is van toepassing in Liechtenstein. Op grond van Besluit nr. 1/2003 van het Gemengd Comité van de EER (5) is Liechtenstein dan ook vrijgesteld van de toepassing van hoofdstuk I van bijlage I bij de Overeenkomst.

 

(6)

De Overeenkomst tussen de Europese Economische Gemeenschap en de Zwitserse Bondsstaat van 22 juli 1972 (6), zoals gewijzigd, werd door middel van een aanvullende overeenkomst van 22 juli 1972 (7) uitgebreid tot Liechtenstein. Op grond van Besluit nr. 177/2004 van het Gemengd Comité van de EER (8) is Liechtenstein dan ook vrijgesteld van de toepassing van Protocol 3 en van delen van Protocol 4 bij de Overeenkomst.

 

(7)

De Europese Gemeenschap, de Zwitserse Bondsstaat en Liechtenstein hebben afgesproken de toepassing van de landbouwovereenkomst uit te breiden tot Liechtenstein door middel van een aanvullende overeenkomst, die tegelijkertijd met dit besluit in werking treedt.

 

(8)

Daarom en omwille van de consistente toepassing van één pakket regels voor de hele voedselketen is het wenselijk Liechtenstein vrij te stellen van de toepassing van de dienovereenkomstige delen van de Overeenkomst, te weten bijlage I, de hoofdstukken XII en XXVII van bijlage II, en Protocol 47, mits de landbouwovereenkomst van toepassing is in Liechtenstein,

BESLUIT:

Artikel 1

De Overeenkomst wordt gewijzigd overeenkomstig de bijlage bij dit besluit.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking op dezelfde dag als de aanvullende overeenkomst, op voorwaarde dat alle in artikel 103, lid 1, van de Overeenkomst bedoelde kennisgevingen aan het Gemengd Comité van de EER hebben plaatsgevonden (9).

Artikel 3

Liechtenstein en de Europese Gemeenschap stellen het Gemengd Comité van de EER in kennis van de inwerkingtreding van de aanvullende overeenkomst waarbij de landbouwovereenkomst wordt uitgebreid tot Liechtenstein.

Artikel 4

Dit besluit wordt bekendgemaakt in het EER-gedeelte van en in het EER-supplement bij het Publicatieblad van de Europese Unie.

Gedaan te Brussel, 28 september 2007.

Voor het Gemengd Comité van de EER

De voorzitter

Stefán Haukur JÓHANNESSON

 


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.