Ed Anker neemt deel aan het congres van de Nationale Ombudsman, Rotterdam - EU monitor

EU monitor
Dinsdag 26 januari 2021
kalender

Ed Anker neemt deel aan het congres van de Nationale Ombudsman, Rotterdam

Erasmusbrug in Rotterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 27 november 2009 09:30
plaats Rotterdam
aanwezigen A.Th.B. (Ank) Bijleveld-Schouten i, E.W. (Ed) Anker i, J.H.A.M. (Jan) Grijpink e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

Op vrijdag 27 november organiseert de Nationale Ombudsman het congres: 'De Burger in de Ketens'. Ed Anker zal hierbij aanwezig zijn.

Op het congres zullen onder andere: mevrouw drs. A. Th. B. Bijleveld-Schouten, staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de heer prof.dr.mr. J. H. A. M. Grijpink, hoogleraar Keteninformatisering, Universiteit Utrecht, de heer prof.dr.ing. G. R. Teisman, hoogleraar Bestuurskunde, Erasmus Universiteit Rotterdam voordrachten houden.

Daarnaast vinden er workshops waarin ketenproblemen van burgers op het terrein van de ( jeugd)zorg, identiteitspapieren,

sociale zekerheid en vervoer centraal staan.

Meer informatie over de Nationale Ombudsman: Hier


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds november 2015 Gert-Jan Segers i. Hij is tevens lijsttrekker bij de verkiezingen van 2021. De huidige partijvoorzitter is Piet Adema. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 1 januari 2004 zijn de partijen gefuseerd. Sinds 15 maart 2001 opereerden de fracties van deze partijen al onder naam ChristenUnie in de Tweede Kamer i. Ook in de Eerste Kamer i bestaat sinds 2001 een fractie van de ChristenUnie.

De ChristenUnie behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i vijf zetels. Dat aantal bleef daarmee gelijk aan het aantal dat in 2012 werd behaald. De partij heeft vier zetels in de Eerste Kamer.

2.

Meer over...