Woensdag 18 november: gemeenteraadsverkiezingen

Met dank overgenomen van W.J. (Wouter) Bos i, gepubliceerd op woensdag 18 november 2009.

Vandaag zijn er gemeenteraadsverkiezingen in een een aantal herindelingsgemeenten. Ze hebben mazzel! Omdat er maar in een paar gemeenten verkiezingen zijn lukt het vrijwel alle landelijke politici ter plekke campagne te voeren.

Zo ben ik geloof ik afgelopen zaterdag in Venlo ook maar net ontsnapt aan ontmoetingen met een folderende Pechtold en Rutte. Dat was dan weer een meevaller. Het was sowieso een wonder dat ik het die dag volhield. Het bezoek begon namelijk in de walmen van een coffeeshop. Niet om voldoende bedwelmd te raken zodat ik de rest van de dag alles voor zoete koek zou slikken maar omdat ze juist in Venlo iets geregeld hebben rond coffeeshops wat ik echt een prestatie vind.

Er waren geloof ik wel 57 coffeshops in het centrum van Venlo en nu nog maar een stuk of 5. Het gros is gesloten en een paar zijn er buiten het stadscentrum op een meer afgelegen plek ondergebracht. Grote parkeerplaats er bij, geen kinderen en scholen, camera's om incidenten te registreren, pasjes om de kopers te kunnen identificeren, alles echt heel goed geregeld. Het resultaat is dat de drugsoverlast in het centrum met 80% is gereduceerd. Kijk, dat is nou een prestatie waarvoor ik hoop dat de PvdA in Venlo vandaag beloond wordt!

(en voor al die anderen in Oldambt, Zuidplas, Horst aan de Maas, Venray: ga stemmen!)