Phil Jones, de barbapappa van de wetenschap

Met dank overgenomen van R. (Richard) de Mos i, gepubliceerd op maandag 7 december 2009.

Op de website De Dagelijkse Standaard beschrijft Richard de Mos de reactie van verschillende klimaatalarmisten op 'climategate'.

Phil Jones, de barbapappa van de wetenschap

Gisteren meldde de Britse krant ‘The Guardian’ dat Phil Jones, directeur van het klimaatbureau CRU van de Universiteit van East Anglia tijdelijk zijn werk heeft neergelegd. Jones kwam vorige week in opspraak nadat bekend werd dat hij één van de wetenschappers was waarvan hackers persoonlijke e-mails hadden kunnen achterhalen.

In de gehackte e-mails kwam naar voren dat diverse klimaatwetenschappers klimaatgegevens manipuleren of zelfs achterhouden.

Phil Jones had het in één van zijn mails over het toepassen van een ‘trucje’ om zo temperatuurdalingen, die de opwarming van de aarde als gevolg van menselijk handelen tegenspreken, te verbergen. Als een soort van Barbapapa deed hij hup, hup, Barbatruc en de wereld werd warmer. Niet echt een voorbeeld voor de wetenschap!

Maar Jones maakte het nog bonter. In één van zijn andere mails zegt hij desnoods klimaatgegevens te zullen vernietigen die niet doen wat hij wil; namelijk de aarde warmer maken en de nietige mens daar even flink de schuld van geven.

In een Technische Briefing vandaag in de Kamer reageerde een woordvoerder van het KNMI: “Arme Phil. Ook voor hem is niets menselijks vreemd!”. Van ‘Climategate’ is volgens het KNMI geen sprake, want het is niet ethisch dat gegevens via hacken worden verzameld.

Is het wel ethisch dat regeringen miljoenen goedgelovige mensen voorliegen over het feit dat zij schuldig zouden zijn aan de opwarming van de aarde en dat zij middels flinke belastingen die schuld kunnen afkopen?

En laten die gehackte mails nu niet de eerste scheuren in het kamp van de klimaatalarmisten zijn. Uiteraard hebben we al ruim tien jaar te maken met een afkoeling van de aarde en zijn er tal van astrofysici (kenners van de zon), zoals Cees de Jager, die beweren dat er een nieuwe koude periode aan zit te komen, doordat de zonneactiviteit is stil komen te vallen.

Dit bibberkoude nieuws was wellicht voor alarmisten het signaal om eens stevig te jokkebrokken!

Wie herinnert zich Michael Mann niet? Was dit niet de man op wiens grafieken het VN-klimaatbureau IPCC prat ging?

Dit terwijl in de temperatuurgrafiek van Mann bewust een warme Middeleeuwse periode (zo’n 1.000 jaar terug) en een Kleine IJstijd (tussen 1450 en 1850) zijn weggelaten, om mensen te doen geloven dat na de Industriële Revolutie de temperatuur op aarde omhoog schoot als gevolg van menselijk handelen. De zogeheten ‘hockeystickcurve’ was geboren.

Omdat alarmist Al Gore, die overigens goed geld verdient in de handel met emissierechten, zo heilig overtuigt is van de opwarming van de aarde als gevolg van menselijk handelen, vond ook hij het nodig in zijn rampenfilm ‘An Inconvenient Truth’ Pinokkio uit te hangen. Een Engelse rechter sprak van negen leugens in de film, andere wetenschappers spreken zelfs van 35 maal van het kraaien van de haan.

Nog nooit is er enige correlatie geweest tussen CO2 en temperatuur. Er waren in het verleden perioden met veel CO2 en lagere temperaturen en met weinig CO2 en hogere temperaturen. Er is weinig bekend over de invloed van de zon en van de wolken op het klimaat, maar toch hebben de meeste politieke partijen kleur bekend; U bent schuldig aan de opwarming en betalen zult u.

En op het Ministerie van VROM? Daar is men boos!

Boos op de hackers die het wagen de klimaatdroom te verstoren.

Was het niet Richard Nixon die ook zo boos was? U weet wel, bij het ‘Watergate’- schandaal!

Bron: De Dagelijkse Standaard.