3025TH Raad Landbouw en Visserij, Luxemburg

Luxemburg stad
© Liesbeth Weijs
datum 29 juni 2010 10:00
plaats Luxemburg, Luxemburg
locatie Luxembourg Toon locatie
aanwezigen D. (Dacian) Cioloş i, M. (Maria) Damanaki i e.a.
organisatie Raad van Europa (RvE) i, Raad Landbouw en Visserij (AGRIPECHE) i, Groep landbouwvraagstukken, Eurocommissaris voor Maritieme zaken en visserij (opgeheven) i, Eurocommissaris voor Landbouw  i

http://www.consilium.europa.eu/App/TransparencyCouncil/default.aspx?lang=en&cmsid=1119

Agriculture and Fisheries ministers will debate possible options for the future of the Common Fisheries Policy.

1.

Officiële agenda


2.

Raadsvergadering

3.

Raad van Europa (RvE)

Na de verwoestende Tweede Wereldoorlog was er in Europa grote behoefte aan een organisatie die zich zou richten op het bevorderen van mensenrechten en democratie. In 1949 richtten Europese landen daarom de Raad van Europa op. Dit orgaan is géén onderdeel van de Europese Unie i en moet niet verward worden met de Raad van de Europese Unie i of de Europese Raad i. Vrijwel alle Europese landen zijn lid.

4.

Raad Landbouw en Visserij (AGRIPECHE)

De raadsformatie i Landbouw en Visserij (AGRIPECHE) bestaat uit de ministers van landbouw en/of visserij. Deze Raad vergadert formeel één keer per maand, ook informele bijeenkomsten zijn mogelijk. Namens Nederland sluit doorgaans minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Piet Adema i (ChristenUnie) aan.

De Raad Landbouw en Visserij houdt zich bezig met wetgeving over voedselproductie, plattelands­ontwikkeling en visserijbeheer.

5.

Eurocommissaris voor Maritieme zaken en visserij (opgeheven)

Deze functie werd van februari 2010 t/m oktober 2014 vervuld door Maria Damanaki i.

6.

Eurocommissaris voor Landbouw

Deze functie wordt sinds december 2019 vervuld door Janusz Wojciechowski i. Hij neemt de taken van Eurocommissaris Phil Hogan i uit de Commissie-Juncker i over.

7.

Meer over...

8.

Meer informatie