Gelukkig Nieuwjaar!

Met dank overgenomen van E.A. (Ernst) Cramer i, gepubliceerd op zaterdag 2 januari 2010.

De beste wensen voor 2010. Of nog mooier: veel heil en zegen voor het nieuwe jaar. Want laten we eerlijk, uit onszelf kunnen we het allemaal niet klaar krijgen. Maar dat hoeft gelukkig ook niet. We gaan een spannende tijd weer tegemoet. Commissie Davids, de hoorzittingen van de parlementaire onderzoekscommissie gaan beginnen, de Brede heroverweging komt met resultaten, de economische ontwikkelingen, gemeenteraadsverkiezingen. En ga zo maar door. Kortom: weer genoeg te beleven.

Het was bij ons in Zeewolde een rustige jaarwisseling. Hennie en ik waren samen en we hebben geprobeerd via de sms zo rond middernacht te communiceren met de kinderen. Dat lukte bij de een wat sneller als bij de ander. Je ziet dan dat het netwerk toch wel moeite heeft om alles snel te verwerken. Maar niet getreurd: je kan dan altijd nog gewoon proberen te bellen…

Na de oliebollen kunnen we weer fiks aan de slag. Komende week gaat het feest al weer een klein beetje beginnen. Een paar werkbezoeken, waaronder weer een politieke wandeling, en de eerste vergaderingen in Den Haag.

Maar voor die tijd eerst nog wat ontspanning. Vanavond gaan we naar het Nuon-concert in het concertgebouw in Amsterdam en dat is een mooi moment om nog even weg te dromen op de muziek. We doen dat graag, je bent dan ook met je gedachten even helemaal ergens anders mee bezig.

Deze week halen we ook een weer iets zuiniger auto op: ik ben benieuwd wanneer de eerste echte elektrische auto’s op de markt komen. Ik ben bang dat ze eerst nog wel wat te duur zullen zijn, maar eigenlijk zou ik best snel in zo’n auto willen rondkarren. Misschien iets voor een stimuleringsmaatregel: iedereen zijn eigen elektrische bak. Ja, leuke droom…

Ik hoop eerlijk gezegd dat ik de komende tijd weer wat meer tijd heb om op pad te gaan. Want dat mis ik tijdens mijn werk in de tijdelijke commissie nog wel het meest. We zullen zien. Ergens in februari/maart zullen we het eerste deelrapport moeten presenteren. En dan hoop ik eerlijk gezegd dat de druk er een beetje vanaf is. Als we eerst de openbare gesprekken maar hebben gehad. Daarnaast zullen we de komende weken ook vaak op pad zijn in verband met de gemeenteraadsverkiezingen. Spannende tijden voor al die mensen die in de gemeentes de kar trekken, de debatten aangaan en de lokale problemen te lijf moeten. Leuk om daar in mee te leven en zo her en der een hart onder de riem te steken. Vanuit de overtuiging dat de ChristenUnie een partij is die met een boodschap daadwerkelijk de handen uit de mouwen steekt en met haar Christelijk sociale politiek bestuursverantwoordelijkheid kan en wil dragen. Stabiel en betrokken!

ernst