GEC discussie: Het Verdrag van Lissabon, Amsterdam

Het paleis op de Dam
datum 3 februari 2010 20:00
plaats Gemeente Amsterdam
locatie Café Het Pleidooi, Oudebrugsteeg 8 Toon locatie
organisatie SIB-Amsterdam

De maandelijkse discussies van het Genootschap Europese Commissie (GEC) geven SIB-leden de ruimte om deel te nemen aan discussie over interessante onderwerpen die met Europa te maken hebben.

Op woensdag 3 februari zal er een discussie plaatsvinden over het Verdrag van Lissabon. Interessante vragen die tijdens de discussie over het Verdrag van Lissabon behandeld zullen worden, zijn onder andere de volgende: Welke nadelen en welke voordelen brengt het Verdrag van Lissabon met zich mee voor Nederland? Is het (on)fair/(on)democratisch dat Nederland in 2007 het Verdrag van Lissabon heeft ondertekend zonder het volk eerst te raadplegen middels een referendum, terwijl het Nederlandse volk in het referendum van 2005 tegen de Europese Grondwet stemde (het Verdrag van Lissabon komt voor grofweg 95% overeen met de Europese Grondwet)?

Interesseert het Verdrag van Lissabon je en wil je er meer over weten? Kom dan sowieso naar de Discussie op woensdag 3 februari! Je kunt je opgeven via ec@sibamsterdam.nl.


1.

Meer over...