Geen verkiezingsborden in Steenwijk?

Met dank overgenomen van K. (Krista) van Velzen i, gepubliceerd op maandag 8 februari 2010.

Voor de tweede keer op een rij staan er in Steenwijk geen verkiezingsborden. Het college vindt dat niet van deze tijd. Toch is het een belangrijke manier om mensen er op te wijzen dat er weer wat te kiezen valt. De SP afdeling Steenwijk liet het er niet bij zitten. Toen zij in de gemeenteraad geen meerderheid vonden om dit onzalige plan terug te draaien, pakten ze zelf zaag en hamer en maakten verkiezingsborden waar de gemeente het naliet. Ik mocht vandaag helpen om de borden te plaatsen aan de rand van Steenwijk, beter bekend als De Kamp (de Kaampe). Al jaren wil de gemeente dit prachtige landschap vol bouwen, terwijl er in Steenwijk nog steeds koopwoningen leeg staan. Een mooie plek dus om het eerste verkiezingsbord neer te poten. Veel succes met de campagne jongens!

‘Verkiezingsbord in andere gemeenten een vanzelfsprekendheid’

maandag 8 februari 16:21

Steenwijk - Klinkende hamers, toeterende auto’s en blauwe vingers. Nee, niet van de hamers, maar van de kou. Een tiental leden van de Socialistische Partij trotseerde maandagmiddag de snijdende kou en trok bekijks op de rotonde Schansweg, ter hoogte van de Vendelweg in Steenwijk: aan de rand van de voorgenomen woonwijk (De Schans) op de Kaampe plaatsten ze een eigen verkiezingsbord en hingen ze spandoeken op, met daarop de slogan voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Onder de SP-leden ook Tweede Kamerlid Krista van Velzen, die de protestactie van de lokale afdeling van harte ondersteunde en zelf ook de hamer ter hand nam. ‘Ik heb Steenwijkerland heel hoog zitten, maar ben erg teleurgesteld in het feit dat het college geen verkiezingsborden meer laat plaatsen. Dat is een zwaktebod. Stemmen is een democratisch recht, waar we hard voor hebben gevochten. Eigenlijk zou elke partij dit moeten doen’, refereert het Kamerlid aan de spontane SP actie. ‘In verkiezingsstijd is het de normaalste zaak van de wereld om mensen op te roepen te gaan stemmen. Een verkiezingsbord is in andere gemeenten een vanzelfsprekendheid, behalve in Steenwijkerland’, schamperde Van Velzen, die het dan ook ‘achterlijk’ vindt dat deze gemeente dit middel heeft afgeschaft.

bron: Steenwijker Courant