Wandeling of feestje

Met dank overgenomen van E.A. (Ernst) Cramer i, gepubliceerd op zaterdag 13 februari 2010.

Ik ben uitgenodigd om een politieke wandeling te doen in de prachtige gemeente Rijssen-Holten. In het kader van de Campagnetour extra leuk om te doen. Maar al snel komt er een volgend verzoek bij. Of ik de nummer 2 op de lijst, Willemien Riezebos, wil feliciteren met haar 50e verjaardag. En ja, dat maakt de reis naar Rijssen natuurlijk extra leuk.

  • 50. 
    Ik zal er dit jaar ook aan moeten geloven. Maar voor Willemien was het vandaag al zover. Hennie en ik kennen Willemien en haar man Johan vanuit Zeewolde waar zij ook jaren hebben gewoond. Aangezien de kinderen in ongeveer dezelfde leeftijd zaten heb je als ouders dan best veel om over te praten. Sinds een aantal jaren zijn ze dan weg uit Zeewolde, maar kwamen we elkaar weer tegen binnen de ChristenUnie. Vandaar dat het een leuk idee was om haar daarvoor te komen feliciteren. Een bos bloemen en een grote Sarah mochten we haar overhandigen. Voor die prachtige Schildkerk in Rijssen. Een mooi begin van de wandeling over het wereldtijdpad.

Want dat zijn we daarna gaan doen. In het bijzijn van de lijsttrekker van het CDA in Rijssen hebben we een deel van het Wereldtijdpad afgelegd. Een wandeling door een mooi stuk historie in Rijssen. De vlasfabrikage, weverijen, nieuwbouw die daarvoor in de plaats gekomen is. Maar ook een park dat aan de arbeiders geschonken is voor hun vertier. Met een grote schare aan dieren, vooral eenden en ganzen. De wandeltocht eindigde in het brandweermuseum van Rijssen. In een van de bijgebouwen van het Landgoed De Oosterhof hebben we vervolgens kennisgemaakt met een stuk historie van de brandweer, maar ook de turfstekerij, de steenfabrieken en de vlashandel. Alles heeft daar een plekje, en is op een interessante schaal bij elkaar gebracht. Geen eindeloze zalen, maar een overzichtelijk geheel, waar het denk ik ook voor kinderen ontzettend leuk zal zijn.

Na van de taart genoten te hebben, die zowel de verjaardag van Willemien als die van de ChristenUnie markeerde, zijn we weer terug gegaan. Een mooie tocht door een prachtig gebied. We moesten er nog maar eens een keer naar terug. Met de fiets achterop…

Ernst

Zie hier de foto’s van de wandeling en het feestje met Willemien.